Πώς ο Ολυμπιακός ευνοείται από τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων – Στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League

Η απόφαση της UEFA να αποκλείσει τους ρωσικούς συλλόγους από όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της σεζόν 2022/23 προκάλεσε ντόμινο αλλαγών στο «παζλ» των ομάδων που θα συμμετέχουν.

Τη θέση της πρωταθλήτριας Ρωσίας για απευθείας είσοδο στους ομίλους θα καταλάβει η πρωταθλήτρια Σκωτίας, πιθανότατα δηλαδή, η Σέλτικ των Γιώργου Γιακουμάκη-Βασίλη Μπάρκα, ενώ υπό προϋποθέσεις το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τους Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη ως πρωταθλητές Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ευνοεί και τον πρωταθλητή της Ελλάδος, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +13 από τη 2η θέση και τον ΠΑΟΚ και με τα μέχρι πρότινος δεδομένα θα άρχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον α’ προκριματικό του Champions League. Αυτό, όμως, πλέον μπορεί να αλλάξει και για να αλλάξει θα πρέπει η Βιγιαρεάλ να μην κατακτήσει το φετινό Champions League.
Το Κίτρινο Υποβρύχιο είναι η μοναδική από τις τέσσερις φιναλίστ που δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν κι έτσι οι Πειραιώτες στο σενάριο του αποκλεισμού θα εκκινήσουν την πορεία τους από τον β’ προκριματικό γύρο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19 ή τις 20 Ιουλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.