Ολυμπιακός – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0: Μια νίκη για την ειρήνη

Οι Ερυθρόλευκοι στο φιλικό για την ειρήνη που έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης, επικράτησαν 1-0 της Σαχτάρ, με το γκολ του Τικίνιο (22’)

Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ειρήνης έστειλαν Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι δύο ομάδες έδωσαν ένα σπουδαίο φιλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 22’. Οι δύο σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή.

Μια πολύ μεγάλη βραδιά για τον ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό, με τις δύο πλευρές να στέλνουν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα. Ένα ιστορικό φιλικό, με τον ελληνικό λαό να δείχνει τη συμπαράστασή του στους Ουκρανούς.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Μανωλά, Παπαδόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούντε και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρας, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, η Σαχτάρ παρατάχθηκε με τους Τρούμπιν, Κονόπλια, Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ, Μπουλέζα, Μιζνιόφ, Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο, Ματβιένκο.

Απείλησε ο Φορτούνης, σκόραρε ο Τικίνιο

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 13’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Φορτούνη, μετά το γύρισμα του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Εννια λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει το… ριμπάουντ και να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 28’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει τη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 31’ το σουτ του Στάσιουκ κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 34’ ο Κρίστινσον είπε «όχι» στον Μούντρικ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Με αλλαγμένα τα 8/11 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το δεύτερο μέρος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει τους Πειραιώτες με τον Κρίστινσον μπροστά από τα δοκάρια και τους Λαλά, Μπα, Σωκράτη και Σισέ στην άμυνα, με τον τελευταίο ως αριστερό μπακ.

Οι Αγκιπού και Μαντί ήταν στα χαφ, με τους Λόπες, Καρβάλιο και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο.Η Σαχτάρ απείλησε πρώτη στην επανάληψη, με τον Μούντρικ στο 49’, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε το σουτ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενούμενων. Εντεκα λεπτά αργότερα ο Στεπανένκο δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 68’ με τον Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιβηρας σούταρε ξανά, αλλά ο Τρούμπιν μπλόκαρε.

Στο 72’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Λαλά έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Τρούμπιν δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού να ανήκει στον Ολυμπιακό. Στο 87′ ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ μπλόκαρε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά βρήκε τους Ερυθρόλευκους νικητές με 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28′ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Τικίνιο.

Στο 46′ μπήκαν οι: Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου.

ΣΑΧΤΑΡ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24′ λ. τρ. Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67′ Καπίνους), Μπουλέζα (46′ Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86′ Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77′ Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.