Έκτο ευρωπαϊκό για τα χρυσά κορίτσια του Θρύλου

Ο Θρύλος έγινε βασιλιάς της Ευρώπης, ξανά! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού σε ένα κατάμεστο «Παπαστράτειο» επικράτησαν της πανίσχυρης Σαμπαντέλ στον τελικό του Final 4 της Euroleague με 11-7.

Ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά έδινε το ρυθμό σε ρόλο οδηγού και οι παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς έφτασαν πάλι σε μια σπουδαία επιτυχία. Έγραψαν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατάφερε να κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό. Τι είναι αυτό; Back to back ευρωπαϊκό τρόπαιο! Και υπόκλιση από όλη τη Γηραιά Ήπειρο στην κορυφαία ελληνική ομάδα.

Σίγουρα όμως πλέον πρόκειται για μια συνήθεια που έχει γίνει λατρεία το να υποκλίνεται η Ευρώπη στον πειραϊκό σύλλογο. Και αυτό γιατί η ερυθρόλευκη τροπαιοθήκη είναι γεμάτη με ευρωπαϊκά τρόπαια. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά…

Αρχικά, οι Ερυθρόλευκες είχαν κατακτήσει ήδη μια ευρωπαϊκή κούπα τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για το Σούπερ Καπ, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν επικράτησαν της πανίσχυρης Κίνεφ Κίρισι με 14-11. Και τότε στο «Παπαστράτειο».

Πέρα όμως από τους δύο -πλέον- φετινούς ευρωπαϊκούς τίτλους, τα τελευταία χρόνια η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα (2015, 2021, 2022), μια φορά το Len Trophy (2014) και δύο φορές το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015, 2021). Συνολικά 6 ευρωπαϊκά τρόπαια!

Σπουδαίες επιτυχίες που έχουν γιγαντώσει τον πειραϊκό σύλλογο και τον έχουν μετατρέψει σε Θρύλο του ευρωπαϊκού πόλο. Και φυσικά σε κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις καλύτερες στην ιστορία του αθλήματος.

Οι τίτλοι του Ολυμπιακού:

Euroleague: 3
Len Trophy:1
Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ: 2
Πρωταθλήματα Ελλάδας: 12
Κύπελλα Ελλάδας: 3
Ελληνικό Σούπερ Καπ: 1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.