Europa Conference League: Ποιοι είναι οι «λύκοι» της Δανίας που κληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ

Η Μίντιλαντ, πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Δανίας που θα προέρχεται από δίμηνη διακοπή, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «32» του Conference League

H Mϊντιλαντ μετρά μόλις 22 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1999 από την ένωση δύο συλλόγων που είχαν για χρόνια μεγάλη αντιπαλότητα. Η Ίκαστ και η Φρέμαντ χάρη στο όραμα των ιδρυτών τους συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν μία από τις πιο σημαντικές και ανταγωνιστικές ομάδες του ποδοσφαίρου της Δανίας.

Από τον Ιούλιο του 2014 η ομάδα πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της Μπρέντφορντ και τότε ξεκίνησε η… απογείωση. Το 2015 κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και συνέχισαν το 2018 και το 2020, παίζοντας μάλιστα τη σεζόν 2020-2021 για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ομίλους του Champions League! Το γήπεδό της είναι το «MCH Arena», χωρητικότητας 12.000 θεατών.

Απέκλεισε την Σέλτικ, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα

Η Μίντιλαντ ήρθε στον δρόμο του ΠΑΟΚ ως 3η σε όμιλο του Europa League σε όμιλο με Μπράγκα, Ερυθρό Αστέρα και Λουντογκόρετς. Το μεγάλο… μπαμ, πάντως, το έκανε στα προκριματικά του Champions League όταν στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Σέλτικ. Στο πρωτάθλημα οι «λύκοι» τα πηγαίνουν περίφημα. Μετά από 17 αγωνιστικές, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς, στο +2 από την δεύτερη Κοπεγχάγη, με 31 γκολ ενεργητικό και 16 παθητικό.

Τα ευχάριστα νέα, πάντως, για τον ΠΑΟΚ έρχονται από το εξής: Το πρωτάθλημα στη Δανία έχει διακοπή. Θα ξεκινήσει και πάλι στις Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι η Μίντιλαντ δεν θα έχει αγωνιστικό ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια της για περίπου ένα δίμηνο.

Ο προπονητής και το αστέρι
Στον πάγκο του συλλόγου βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2021 ο Μπο Χένρικσεν, καθώς ο Μπρίαν Πρίσκε αποχώρησε με προορισμό την Αντβέρπ. Ο έμπειρος τεχνικός από το 2007 μέχρι το 2014 ήταν στη τεχνική ηγεσία της Μπρόνσο, από το 2014 μέχρι το 2020 στη Ράντερς και η φιλοσοφία του κρίνεται ως επιθετική, με τις ομάδες του να παίζουν όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Το αστέρι της ομάδας; Δεν είναι άλλος από τον Πιόνε Σίστο. Ο Δανός εξτρέμ με αφρικανικές ρίζες ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της ομάδας και το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή για την Θέλτα. Μετά από τέσσερις γεμάτες σεζόν στη Πριμέρα, επέστρεψε και πάλι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και αποτελεί τον πιο σημαντικό και ποιοτικό παίκτη του ρόστερ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.