Ούτε στο Ηράκλειο σταμάτησε ο Ολυμπιακός, 3-1 τον ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός έδειξε και στο Ηράκλειο τον χαρακτήρα του, έβγαλε αντίδραση και πέρασε νικηφόρα από το «Θ. Βαρδινογιάννης» με 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς δεν πτοήθηκαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντίθετα επέβαλαν το παιχνίδι τους και με σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό τους Πάπε Αμπού Σισέ, που σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του, έβγαλαν την υποχρέωση σε μια πολύ δύσκολη έδρα κι απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο.

Στο +9 και περιμένει την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός αύξησε σε 9 τους βαθμούς της διαφοράς από τη δεύτερη ΑΕΚ, που υποδέχεται αύριο (5/12, 19:30) τον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το πρώτο γκολ του Ρόνι Λόπες με τη φανέλα του πειραϊκού συγκροτήματος στο πρωτάθλημα και δεύτερο συνεχόμενο, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο απέναντι στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο.

Η πειραϊκή ομάδα διατήρησε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα (10-2-0), ενώ με την έκτη εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια συμπλήρωσε 26 μακριά από το Φάληρο χωρίς ήττα. Αντίθετα, το αήττητο των έξι αγωνιστικών που έτρεχε στη Λίγκα ο ΟΦΗ διακόπηκε απόψε.

Αποθέωση της επίθεσης

Από το λάθος γύρισμα του Μπα στο 12΄ ο Καστάνιος πήγε να μπει στη φάση αλλά ο Βατσλίκ είχε καταλάβει τον κίνδυνο και πρόλαβε να σώσει τα χειρότερα. Στο 16΄ όμως, από «γκέλα» του Λόπες στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντή ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Μετά το 0-1 εις βάρος τους, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας κι άρχισαν να πιέζουν τον ΟΦΗ. Στο 21΄ ο Αγκιμπού Καμαρά σούταρε άουτ και στο 23΄ ο Επασί έκανε μεγάλη απόκρουση στο κοντινό σουτ του Λόπες.

Η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε ένα λεπτό αργότερα, όταν από σέντρα του Εμβιλά ο Σισέ με άπιαστη «σκαστή» κεφαλιά άφησε όρθιο τον Επασί ισοφαρίζοντας στο 24΄.

Ανατροπή από τα… αποδυτήρια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους Πειραιώτες, το δεύτερο του Σισέ (49΄), που σε άλλη μία προώθησή του έκανε την ανατροπή με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από προσπάθεια του Εμβιλά να σουτάρει.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και στο 60΄ ο Λόπες κατέβασε άψογα την μπάλα στην περιοχή και με ξαφνικό συρτό σουτ έγραψε το 1-3, ενώ στο 67΄ ο Επασί αρνήθηκε το γκολ στον Αγκιμπού Καμαρά και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Εμβιλά πέρασε λίγο άουτ.

Ο κύκλος των… χαμένων ευκαιριών διευρύνθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 71΄, με τον Επασί να αποκρούει εξ επαφής κεφαλιά του Σισέ, ο Σενεγαλέζος διεθνής να μην μπορεί να τον νικήσει στο ριμπάουντ και το σουτ του Μπα να σταματά στο δεξί δοκάρι, σε μια σπάνια φάση, για να λήξει ο αγώνας με σούπερ απόκρουση του Βατσλίκ σε σουτ του Στάικου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.