Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-2: Πρώτη απώλεια βαθμών με Γιαννίκη στη Ριζούπολη

Aστοχη στην τελική προσπάθεια και επιπόλαιη αμυντικά η ΑΕΚ, άφησε δυο πολύτιμους πόντους με την 2-2 ισοπαλία εναντίον του αξιόμαχου Απόλλωνα, ο οποίος κράτησε με νύχια και με δόντια τον βαθμό μετά την ισοφάριση του Αραούχο στο 80′ – Πρώτη απώλεια της Ένωσης επί Γιαννίκη

Στάση Ριζούπολη για την ΑΕΚ, η οποία είδε το σερί της να σταματάει στις τέσσερις νίκες μετά το 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά στο 13′ έβαλε μπροστά την Ένωση, η οποία ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό στην επίθεση για να βρει ένα δεύτερο γκολ. Οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν την αμυντική τους αδράνεια τόσο στο γκολ του Ιωαννίδη στο 41′ όσο και στο τέρμα του Παμλίδη στο 62′ με την Ελαφρά Ταξιαρχία να παίρνει το προβάδισμα, παρότι η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι. Στο 80′ ο Αραούχο ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2, αλλά η ΑΕΚ άφησε τελικά δύο βαθμούς στη γειτονιά της, με τον Κότσαρη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να λέει «όχι» με μια εκπληκτική επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα. Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη.
MVP: Ο Κότσαρης. Σταμάτησε τον Αραούχο σε τετ-α-τετ στο πρώτο μέρος και απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος τους: Ο Παμλίδης για τον Απόλλωνα έκανε ένα καλό ματς, βοηθώντας ανασταλτικά, ενώ ακολούθησε έξυπνα τη φάση στην οποία σκόραρε το 2-1. Από την ΑΕΚ ο Άμραμπατ με το που μπήκε στο ματς έβαλε ζωηράδα στο παιχνίδι της Ένωσης βρίσκοντας την ασίστ στο γκολ του Αραούχο και βγάζοντας μια εξαιρετική πάσα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Αδύναμος κρίκος: Η κιτρινόμαυρη επιθετική γραμμή δεν είχε το καθαρό μυαλό παρά την υπεροχή. Ωστόσο η κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ την τιμώρησε. Η Ένωση αμυντικά ήταν επιπόλαιη σαν να βρισκόταν σε θαλασσοταραχή και επέτρεψε στον Απόλλωνα με δύο φάσεις να βρει δύο γκολ.

Η γκάφα: Την έκαναν Ντομίνγκες και Τζαβέλλας στα μαρκαρίσματα των Λιβάι Γκαρσία και Ιωαννίδη στα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος.

Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο σωστά έδωσε επιθετικό φάουλ στον Στάνκοβιτς και δεν μέτρησε το γκολ του Απόλλωνα, με τον VARίστα να συμφωνεί με την απόφασή του. Από εκεί και πέρα δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Έβγαλε τα… μάτια της μόνη της η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς που θα της έδιναν τη δυνατότητα να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη διακοπή και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση μπροστά δεν είχε το καθαρό μυαλό να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που έβαλε ο Φέστα στον Απόλλωνα και την ίδια στιγμή πλήρωσε την αμυντική της επιπολαιότητα. Πλέον η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή, αν οι ερυθρόλευκοι επικρατήσουν την Κυριακή του Ιωνικού. Το νικηφόρο σερί με τον Γιαννίκη στον πάγκο πήρε τέλος, με τον αξιόμαχο Απόλλωνα να παίρνει έναν σημαντικό βαθμό, εκμεταλλευόμενος απόλυτα τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες (32′ Ντεντάκης), Μπρούνο Άλβες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (89′ Παπαγεωργίου), Μαρτίνες (81′ Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (89′ Φαν Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (72′ Χατζισαφί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (84′ Μισελέν), Λε Ταλέκ (65′ Ανσαριφάρντ), Σιμόες (84′ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (72′ Αμραμπατ), Αραούχο

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.