ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2 – Ελ Αραμπί και… πάρτους κάτω!

Με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στο 84’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν και πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννενα για την 6η αγωνιστική της Superleague και επέστρεψε στην κορυφή!

Οι Ερυθρόλευκοι με την γκολάρα του Μαροκινού επιθετικού, που είχε μπει ως αλλαγή στο 66’, έκαμψαν την αντίσταση των Ηπειρωτών και με 14 πόντους ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Βόλο, που έχουν από 13 πόντους.

Οι Πειραιώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 17’ με το δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 61’ με το πέναλτι-εφεύρεση του Αγγελου Ευαγγέλου.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς, όμως, έκαναν τη… δουλειά, με τον Εμβιλά, που είχε μπει πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, να γυρίσει στον Ελ Αραμπί στο 84’ και τον Μαροκινό με… κρύο αίμα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν και τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός πλέον αφήνει πίσω του το ματς στα Γιάννενα και επικεντρώνεται στο εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη για το Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από τα δοκάρια και τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Μεταξής ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν, Καραχάλιο, Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Μιλιντσεάνου.

Μπροστά στο σκορ με Αγκιμπού

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και στο 4ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά με τον Χένρι Ονιεκούρου.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε. Στο 11’ ο Περέα βρήκε την μπάλα, μετά το γύρισμα του Γκαρντάφσκι, αλλά την έστειλε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν με σέντρες να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Ηπειρώτες και στο 17’ το κατάφεραν, με τον Αγκιμπού Καμαρά να κάνει το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Οι πρωταθλητές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πριν τη συμπλήρωση του 20άλεπτου, με τον Αγκιμπού να εκμεταλλεύεται το κενό που υπήρξε στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 25’ ο Γκαρντάφσκι βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30’ και στο 31’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τους Ονιεκούρου και Μαντί Καμαρά. Στην πρώτη περίπτωση ο Αφρικανός εξτρέμ δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και ο Κάργας απομάκρυνε, ενώ στην δεύτερη ο Γιούρι Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ που δοκίμασε ο μέσος από την Γουϊνέα.

Στο τελευταίο 10άλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Γκαρντάφσκι είχε δύο ακόμα σουτ, αλλά τόσο στο 38’ όσο και στο 42’ η μπάλα έφυγε άουτ και δεν ανησύχησε τον Τόμας Βατσλίκ. Το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου στο πρώτο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 1-0.

Αλλαγή από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Γιαν Εμβιλά στη θέση του Χένρι Ονιεκούρου. Μαζί με την είσοδο του Γάλλου μέσου άλλαξε και ο σχηματισμός των Πειραιωτών σε 4-3-3.

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπουχαλάκη, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λαλά, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Λοντίγκιν.

Πέναλτι – εφεύρεση, δοκάρι ο Σωκράτης

Ο Ολυμπιακός πίεζε για το 2-0, αλλά στο 61’ είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίζει με πέναλτι του Εραμούσπε. Η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι. Ένα πέναλτι – εφεύρεση από τον Αγγελο Ευαγγέλου, με τον σέντερ μπακ των Ηπειρωτών να ανοίγει το… δώρο του Αθηναίου διαιτητή και να ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη και τον Πορτογάλο να γυρίζει και πάλι τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1. Στο 69’ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-1, αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 78’ ο Ελ Αραμπί είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, σούταρε με τη μία, αλλά την έστειλε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρε του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ελ Αραμπί και… πάρτους κάτω

Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Βαλμπουενά και Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνουν τις θέσεις των Αγκιμπού Καμαρά και Γιώργου Μασούρα.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 84’ έκαναν το 2-1 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Εμβιλά από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί με σουτ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 2-1.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έβαλε τον Αβραάμ αντί του Τικίνιο, με τον Μεταξά να ρίχνει στο ματς τον Τριάδη αντί του Περέα και λίγο αργότερα τον Μπρένερ αντί του Καραχάλιου. Ο ΠΑΣ ανέβασε τις γραμμές του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό στο 90+3’ να απειλεί με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 90+5’ ο Ελ Αραμπί είδε τον Λοντίγκιν εκτός θέσης, σούταρε από το ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-1 και να επιστρέφει στην κορυφή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εράμουσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88′ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86′ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76′ λ. τρ. Μορέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67′ Αραμπί), Μασούρας (79′ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (78′ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46′ Εμβιλά), Τικίνιο (88′ Παπαδόπουλος).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.