Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.) – Εκτός Champions League οι ερυθρόλευκοι

Εκτός Champions League ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς αποκλείστηκε στα πέναλτι (4-1) από τη Λουντογκόρετς (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση). Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (19/8 – 26/8).

Ο αγώνας:

Την αναμενόμενη ενδεκάδα με μία αλλαγή «κατέβασε» ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν την τριάδα στα χαφ. Στην επίθεση επέλεξε τον Βρουσάι αντί του Βαλμπουενά, ενώ Μασούρας και Ελ Αραμπί πήραν τις άλλες δύο θέσεις. Ο Νταμπράουσκας από την πλευρά του προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μαρτίνς με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει εκείνος στο πρώτο ματς. Δηλαδή από τη στιγμή που δεν είχε τον Τεκπετέι στη διάθεση του επέλεξε να παίξει με τριάδα στην άμυνα, τους Πλαστούν, Βερντόν και Ζοσουέ Σα. Μπάντζι, Γκονσάλβες και Κάουλι έπαιξαν στη μεσαία γραμμή έχοντας στα άκρα τους Ικοκό και Νεντιάλκοφ, ενώ στην επίθεση ήταν μαζί οι Σωτηρίου, Ντεσπόντοφ.

Η Λουντογκόρετς μπήκε στο γήπεδο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος για ένα τέταρτο δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Η ομάδα του Πειραιά είχε προβλήματα στην άμυνα και έκανε το εύκολο λάθος δίνοντας ευκαιρίες στους Βούλγαρους. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, ενώ φαινόταν πως όποτε πίεσαν ψηλά δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες είχαν αρκετά θέματα από τους ακραίους της Λουντογκόρετς. Ικοκό και Ντεντιάλκοφ πήραν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν καταστάσεις.

Από το 20’ και μετά ο Ολυμπιακός ανέβηκε και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις επιθέσεις της Λουντογκόρετς και παράλληλα έδειχνε πιο απειλητικός. Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης έκαναν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Η Λουντογκόρετς αισθάνθηκε την πίεση του Ολυμπιακού και στο 31’ ο Καμαρά δημιούργησε τη φάση κλέβοντας τη μπάλα και βρίσκοντας με ωραία πάσα τον Μασούρα, ο οποίος έκανε τη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Εμβιλά με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Ο Ολυμπιακός πήρε τη ψυχολογία, αλλά η Λουντογκόρετς είχε δει πως ο αντίπαλος της ήταν ευάλωτος στην άμυνα. Έβγαλε δύο επικίνδυνες καταστάσεις που τις καθάρισε ο Μπα με εντυπωσιακά τάκλιν και το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

 

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο γήπεδο σε αντίθεση με τη Λουντογκόρετς που έβγαλε ενέργεια και διάθεση να πιέσει. Το έκαναν οι Βούλγαροι ανεβάζοντας και πάλι τους δύο μπακ, ενώ η άμυνα των Πειραιωτών συνέχισε να έχει θέματα. Έτσι στο 49’ ο Μπάντζι έκανε ανενόχλητος τη σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ήταν μόνος ο Σωτηρίου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Σεμέδο και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-1.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν μπει καλά στο γήπεδο, ήρθε και το γκολ και στη συνέχεια έδειξαν να τα είχαν χάσει. Έτσι στο 56’ ο Ανδρούτσος έκανε πέναλτι στον Ντεσπόντοφ το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στο 57’ ο Σωτηρίου για να γράψει το 2-1.Οι πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο κέρδισαν πέναλτι στο 61’ σε ένα σημείο πολύ κρίσιμο για να μπορέσουν να συνέλθουν από το σοκ των δύο γρήγορων γκολ. Ο Ελ Αραμπί δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από τον Γκονσάλβς και ο Γκρίνφιλντ με καθυστέρηση έδειξε την άσπρη βούλα. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε μεγάλη ένταση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα και τελικά στο 68’ να εκτελεί ο Ελ Αραμπί την εσχάτη των ποινών για να κάνει το 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άλλαξε εντελώς και απέκτησε μία άγρια ομορφιά. Η Λουντογκόρετς παρά το σοκ της ισοφάρισης δεν τα παράτησε και ήταν εκείνη που βγήκε στην επίθεση και πίεσε τον Ολυμπιακό. Οι Βούλγαροι πήραν πολλά μέτρα στο γήπεδο και με τον Ντεσπόντοφ πρωταγωνιστή δεν σταμάτησαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Τζολάκης στάθηκε στο ύψος του σε αρκετές περιπτώσεις βγάζοντας δύσκολες φάσεις όπως σου του Ντεσπόντοφ και του Σωτηρίου. Οι τακτικές είχαν πάει… περίπατο στο παιχνίδι, αφού η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο, αλλά η Λουντογκόρετς έβγαζε περισσότερο πάθος στο γήπεδο. Και το χειρότερο για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 87’ όταν ο Μπα έκανε έναν άτσαλο τάκλιν στον Ντεσπόντοφ και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με την ομάδα του Πειραιά να μένει με δέκα παίκτες.

Με δέκα στην παράταση

Στα πρώτα 15 λεπτά της παράτασης ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει τη μπάλα. Η Λουντογκόρετς είχε την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ απειλούσε κυρίως με τον πιο φρέσκο Σαντάνα, ο οποίος δοκίμασε πολλές φορές το πόδι του έξω από την περιοχή. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες είχαν οργανωθεί στην άμυνα τους και περίμεναν από τον Κούντε που είχε δυνάμεις να κάνει κούρσες για να δημιουργήσει κάποια κατάσταση στην εστία του Κάχλινα. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος της παράτασης με το 2-2 να μην αλλάζει. Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έβαλε τον Χασάν στη θέση του Ελ Αραμπί που είχε μείνει από δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός έβγαλε όλη την παράταση με δέκα παίκτες και στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά πέρασε και ορισμένες πολύ δύσκολες με τη Λουντογκόρετς να πιέζει ασφυκτικά και να του δημιουργεί προβλήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» από ένα σημείο και μετά έδειξαν ότι προτιμούσαν το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι κι έτσι έγινε με το 2-2 να μην αλλάζει μετά από μισή ώρα παράτασης.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σωτηρίου 1-0

Βαλμπουενά άστοχο

Σαντάνα 2-0

Χασάν απόκρουση

Βερντόν 3-0

Λαλά 3-1

Σισίνιο 4-1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.