Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους κέρδισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια στον μεγάλο τελικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, βαθμολογήθηκε με 15.200, ενώ μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, του στέρησε ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού (15.500) και στο δεύτερο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου (15.300).

Ο Έλληνας γυμναστής ανέβηκε στους κρίκους, έβδομος κατά σειρά, γεγονός που ήταν ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Αφενός γνώριζε την απόδοση των αντιπάλων του και κατά συνέπεια ποια βαθμολογία θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο και αφετέρου είχε το φυσιολογικό άγχος του αθλητή, που κυνηγά μία συγκεκριμένη επίδοση.

Ο Κινέζος Γιανγκ Λιού, ήταν εξαιρετικός και με 15.500 βαθμούς… έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους του. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το καλύτερο δυνατόν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος του. Όμως αυτή η αστάθεια στην έξοδο, αποδείχθηκε καταλυτική στη βαθμολογία.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-08/petrounias.jpg.webp?w=1211&ssl=1

Η έκπληξη του αγώνα, ήταν ο έτερος Κινέζος, Χάο Γιού, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του και με 15.300 βαθμούς, άφησε εκτός βάθρου τον Γάλλο, Σαμίρ Σαϊντ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.