Συγκλονίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας για την οικογένειά του

Συγκίνηση σκόρπισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την κατάκτηση της μπασκετικής κορυφής από την ομάδα του και τον ίδιο που αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Ο Greek Freak θυμήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από παιδί και όλες τις θυσίες που έκαναν οι γονείς του για να βρεθεί αυτός και τα αδέλφια του στην κορυφή.

“Άρχισα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου, που έδινε μάχη και αντιμετώπιζε προκλήσεις όταν ήμασταν παιδιά. Αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είμαι 26 χρονών, να παίζω με την ομάδα μου στους τελικούς του NBA. Όχι να κερδίσουμε, απλώς να παίζουμε. Ήμουν χαρούμενος να είμαι μέρος όλου αυτού του ταξιδιού! Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν να είμαι 26 χρονών ν κάθομαι σ’ αυτήν την καρέκλα με αυτό το βραβείο και αυτό εδώ το κύπελλο… Διανύσαμε μεγάλο δρόμο!” απάντησε σε ερώτηση αν είχε ποτέ φανταστεί όλη αυτή την επιτυχία.

“Εκπροσωπώ τις δύο χώρες μου, την Ελλάδα και τη Νιγηρία. Ξέρω ότι πολλά παιδιά από εκεί, όχι μόνο από τη Νιγηρία αλλά και από όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη. Ξέρω ότι είμαι πρότυπο για πολλά παιδιά. Αυτό εδώ θα πρέπει να κάνει κάθε παιδί στον πλανήτη να πιστέψει στον εαυτό του. Ό,τι κι αν αισθάνεσαι, όταν δεν αισθάνεσαι καλά, όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, πρέπει να συνεχίσεις να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να μην αφήσεις κανέναν να σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Συνέχισε να δουλεύεις. Ο κόσμος μού έλεγε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα. Είμαι πρωταθλητής! Πρέπει να πιστεύεις, ελπίζω να δίνω στον κόσμο ελπίδα ότι μπορεί να γίνει. Πριν από οκτώ, οκτώμισι χρόνια, δεν ήξερα ποια ήταν η επόμενη κίνησή μου. Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο. Τώρα είμαι εδώ, κάθομαι στην κορυφή των κορυφών. Είμαι εξαιρετικά ευλογημένος. Νιώθω τόσο ευλογημένος που ακόμη κι αν δεν ξαναβρεθώ εδώ, θα είμαι εντάξει. Εύχομαι πως αυτό θα δώσει ελπίδα σε όλους στον κόσμο, να πιστεύουν στα όνειρά τους”.

Μιλώντας για την οικογένειά του, ο πρωταθλητής λύγισε: “Αυτό είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.