Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Οι “διάβολοι” στο Μόναχο, ο Ρονάλντο στο σπίτι

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε μαζί του τσιγάρα για έναν μήνα, αλλά δε θα τα χρειαστεί. Η γκολάρα του Τοργκάν Αζάρ έστειλε το Βέλγιο στα προημιτελικά (1-0) και τους Πορτογάλους στο σπίτι τους. Οι απερχόμενοι πρωταθλητές Ευρώπης ξύπνησαν πολύ αργά και η πολιορκία της βελγικής εστίας στο τέλος του ματς δεν έφερε αποτέλεσμα.

Η χαρά των Βέλγων, που θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία την προσεχή Παρασκευή, στο Μόναχο (22:00), μετριάστηκε πάντως από τον τραυματισμό του Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος είναι αμφίβολος για το ματς με τους ατζούρι.

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, έχοντας κοντά τις γραμμές τους με πρώτο στόχο να μη δεχθούν γκολ. Το Βέλγιο είχε πιο γρήγορη ανάπτυξη, αλλά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να απομονώσουν τον Λουκάκου.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρήκε πάντως τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη… φωτοβολίδα του Τοργκάν Αζάρ στο 42′ και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ντε Μπρόινε αποχώρησε τραυματισμένος στον αστράγαλο και τη θέση του πήρε ο Μέρτενς. Η τακτική των Βέλγων πάντως δεν άλλαξε και η υπεράσπιση του σκορ σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, στα τελευταία λεπτά, έδειξε ωριμότητα που στο παρελθόν έλειπε από τους “κόκκινους διαβόλους”.

Οι Πορτογάλοι, που έπαιζαν φουλ επίθεση από το 80′ και μετά, είχαν δοκάρι με τον Γκερέιρο στο 83′. Η ομάδα του Μαρτίνεθ νίκησε πάντως δίκαια και θα δώσει μεγάλη μάχη με την εξαιρετική Ιταλία.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τοργκάν Αζάρ (95′ Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Εντέν Αζάρ (87′ Καράσκο), Λουκάκου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Σάντσες (78′ Ντανίλο), Μουτίνιο (57′ Ζοάο Φέλιξ), Παλίνια (78′ Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (57′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Σίλβα).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.