Το απόλυτο νικών για το Βέλγιο, πρόκριση και πρώτη θέση, 2-0 την Φινλανδία

Την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro 2020 πανηγύρισε το Βέλγιο, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να επικρατεί με 2-0 της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη και να παίρνει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Οι Φινλανδοί από την πλευρά τους κρατούσαν την ισοπαλία μέχρι το 74′ όμως στο φινάλε δεν άντεξαν από την πίεση των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να χάσουν την 2η θέση που κατέληξε στην Δανία μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Ρωσίας στο “Πάρκεν”, με την ομάδα του Κάνερβα να έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση μέσω της 3ης θέσης.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Το πρώτο 20λεπτο είχε ελάχιστα φάουλ και διακοπές αλλά και καθόλου φάσεις, με το Βέλγιο να έχει τον έλεγχο μέσω της κατοχής αλλά τους παίκτες του να παίζουν σε εξαιρετικά χαμηλό τέμπο και να δίνουν την ευκαιρία στους Φινλανδούς να υπερασπιστούν με σχετική άνεση την εστία τους με πολυπρόσωπη άμυνα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23ο λεπτό για το πρώτο σουτ, αυτό του Βιτσέλ που δεν προβλημάτισε τον Χράντετσκι, ενώ στο αμέσως επόμενο δεκάλεπτο οι Βίτσελ και Τροσάρ επιχείρησαν να απειλήσουν αλλά τα μακρινά σουτ τους δεν βρήκαν στόχο.

Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν απίστευτα στατικοί, μονότονοι και μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους στο πρώτο ημίωρο (δεν προσπάθησαν να πλαγιοκοπήσουν ενώ αδυνατούσαν να βγάλουν κάθετη πάσα για να βρουν κάποιον εκ των Λουκακού ή Ντοκού), με την πρώτη ουσιαστικά καλή φάση τους να έρχεται στο 37′.

Τότε που ο Ντε Μπράινε βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Λουκάκου και ο φορ της Ίντερ πήρε την κεφαλιά, για να καταλήξει τη μπάλα στην αγκαλιά του Χράντετσκι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας έκανε την απόκρουση του ημιχρόνου διώχνοντας σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Ντοκού εντός περιοχής (ο πιο δραστήριος από τους παίκτες του Μαρτίνεθ στο πρώτο μέρος), με το φινάλε του ημιχρόνου να βρίσκει τους κόκκινους διαβόλους να έχουν 6 τελικές (3 εντός εστίας) και την Φινλανδία να μην απειλεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο μπήκε με περισσότερο επιθετική διάθεση, έκλεισε την Φινλανδία στα καρέ της και έφτανε με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε δημιουργία τελικών προσπαθειών, με τον Χράντεσκι να έχει μπόλικη δουλειά.

Στο 58′ είχε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Αζάρ από πλεονεκτική θέση ενώ στο 65′ στάθηκε τυχερός όπως και όλη ομάδα του, με τον Λουκακού να σκοράρει μετά από ασίστ του Ντε Μπρόινε, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μετά από χρήση VAR, καθώς ο φορ της Ίντερ ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι κόκκινοι διάβολοι έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από την άμυνα των Φινλανδών και το κάστρο έπεσε στο 74′ με στημένη φάση: από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Βερμάλεν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, κατόπιν στον Χράντετσκι και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα, για να γίνει το 1-0 για το Βέλγιο με αυτογκόλ.

Το γκολ αυτό ανάγκασε την Φινλανδία να ανοιχτεί και να ψάξει την ισοφάριση από τη στιγμή που η δεύτερη θέση είχε φύγει από τα χέρια της, κάτι ωστόσο που ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Βελγίου. Και αυτό γιατί βρήκαν κενούς χώρους και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 81′, με πρωταγωνιστές τα μεγάλα κανόνια της.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έβγαλε κάθετη πάσα στον Λουκάκου που είχε πλάτη στο τέρμα και εκείνος γύρισε με εντυπωσιακό τρόπο με μέτωπο προς την εστία, για να εκτελέσει τον Χράντετσκι στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του και να γράψει το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χράντετσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ (90′ Φορς), Σπαρβ (59′ Σίλερ), Καμαρά, Πογιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι (90′ Γένσεν)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μπογιάτα, Ντεναγέρ, Βερμάλεν, Τροσάρ (75′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε (90′ Βάνακεν), Βίτσελ, Σαντλί, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκάκου (84′ Μπεντεκέ), Ε.Αζάρ

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.