Euro 2020 , Ουγγαρία-Πορτογαλία 0-3: «Καθάρισε» στο φινάλε, έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το πέναλτι-γκολ που πέτυχε στο 87΄ του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2020, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με 10 γκολ, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί που είχε 9. Στις καθυστερήσεις με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο CR7 «σφράγισε» τη μεγάλη έτσι όπως εξελίχθηκε νίκη της Πορτογαλίας κάνοντας το 3-0!

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης που λαμβάνει μέρος σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ έγινε και ο πρώτος που έφτασε τις 39 συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Euro και Μουντιάλ), ξεπερνώντας τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (38).

Η Πορτογαλία νίκησε την Ουγγαρία με 3-0, χάρις στα γκολ των Γκερέιρο στο 84΄, ενώ ακολούθησαν τα δύο τέρματα του Ρονάλντο, το πρώτο με πέναλτι στο 86΄ και το άλλο στις καθυστερήσεις, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της Ουγγαρίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.