Euro 2020: Ισοπαλία στο Μπακού για Ουαλία και Ελβετία

Η πρώτη ισοπαλία στα τελικά του Euro 2020, καθώς Ουαλία και Ελβετία μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1). Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνολικά, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε την αντίπαλο της και προηγήθηκε με το γκολ των Μπρελ Εμπολό (49′), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

Η Ουαλία έπαιξε με διάταξη 4-3-3. Είχε τον Ουόρντ στο τέρμα , δεξί μπακ ο Ρόμπερτς, αριστερό ο Μέφαμ και στόπερ οι Ρόντον, Ντέιβις. Στα χαφ οι Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ και μπροστά οι Τζέιμς, Μουρ, Μπέιλ.

Η Ελβετία παρατάχθηκε με 3-5-2. Ο Ζόμερ στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Ελβέντι, Σχαρ, Ακάνζι, δεξί μπακ χαφ ο Εμπαμπού και αριστερό ο Ροντρίγκεζ. Στα χαφ οι Φρόιλερ, Τσάκα και ο Σακίρι πίσω από Σεφέροβιτς και Εμπολό.

Στο 15’ κεφαλιά του Μουρ απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ζόμερ.

Στο 20’ τακουνάκι του Σαρ έδιωξε σε κόρνερ ο Ουόρντ και στο 27’ σουτ του Σεφέροβιτς δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Ελβετία έφτασε κοντά στο γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ο Σεφέροβιτς στο 45’+1’ δεν κατάφερε από καλή θέση ν’ ανοίξει το σκορ για την Ελβετία κόντρα στην Ουαλία.

Η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 49’, αφού ο Ουόρντ αρχικά έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Εμπολό. Ο Σακίρι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Εμπολό πήρε παραμάζωμα τον Ρόμπερτς και με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στο 52’ ο Εμπολό μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Εμπαμπού, αλλά αυτός από καλή θέση αστόχησε στο πλασέ για το 0-2!

Η Ουαλία μετά το 1-0 του Εμπολό όφειλε να ρισκάρει.

Πίεσε και δικαιώθηκε στο 74’, όταν σε σέντρα του Μόρελ, ο Κίφερ Μουρ έκανε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 85’ η Ελβετία πέτυχε και δεύτερο γκολ με την πρώτη επαφή του Γκαβράνοβιτς, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που ακυρώθηκε στο Euro 2020.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Ουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μορέλ, Άλεν, Ράμσεϊ (93’ Άμπαντου), Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχαρ, Ακάνζι, Εμπάμπου, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.