Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-2

Με πειστική εμφάνιση και σκόρερ του Ντεμπελέ, Μέσι, η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Σεβίλλης (0-2) και μείωσε στους δύο βαθμούς την απόσταση από την κορυφή;

Αλήθεια, που ήταν κρυμμένη όλη την χρονιά αυτή η Μπαρτσελόνα; Σίγουρα «τρέχει» ένα αήττητο σερί 15 αγώνων στο πρωτάθλημα (12 νίκες, 3 ισοπαλίες), αλλά δεν είχε κάνει τόσο πειστικές εμφανίσεις, δεν είχε δείξει ότι μπορεί να πάει στην έδρα της σούπερ φορμαρισμένης Σεβίλλης και να καθαρίσει τόσο επιβλητικά!

Καταρχήν ήταν το σύστημα. Η επιλογή του Κούμαν να παίξει με 3-1-4-2 έδωσε τακτική υπεροχή. Απέναντι σε μία φοβική Σεβίλλη που μόνο… έδερνε και έκανε την πρώτη της τελική στο 51ο λεπτό, οι Καταλανοί έκαναν παιχνίδι υπομονής και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν.

Από μαγική κάθετη του Μέσι, ο Ντεμπελέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με συρτό διαγώνιο σούτ έκανε το 0-1 (29’), αλλάζοντας όλη την φυσιογνωμία του ματς.

Με τον Ντεστ να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, η Μπαρτσελόνα ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε. Ο Ολλανδός είχε δοκάρι στο 59ο λεπτό σε φάση που κρύφτηκε η μπάλα, ενώ ο Μέσι σούταρε άστοχα από μπαλιά μισό γκολ του Ντεμπελέ στην επόμενη φάση (60’).

Οι Καταλανοί μέσα σε ένα ημίχρονο έχασαν τρεις παίκτες λόγω τραυματισμού (Πικέ, Πέδρι, Αραούχο), αλλά με εξαίρεση μία φάση που Εν-Νεσιρί σκόραρε χρησιμοποιώντας το χέρι του (78’) άλλη φάση δεν είχαν.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα είχε ακυρωθέν γκολ με τον Λενγκλέ (68’), άλλη μία καλή στιγμή με τον Μέσι, ο οποίος τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με προσωπική ενέργεια, νίκησε με την δεύτερη τον Μπουνού κι έκανε το 0-2, σε μία νίκη με άρωμα… τίτλου για τους Καταλανούς, που την Τετάρτη φιλοξενούν την Σεβίλλη στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου στην ρεβάνς το 2-0.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.