Σχεδιάστηκε το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική – Παράγει πόσιμο νερό από τον αέρα

Το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική, το οποίο αυτόνομα παράγει πράσινη ενέργεια και νερό για την κοινότητα, σχεδίασε το γραφείο MASK Architects.

Τo BAOBAB Luxury Safari Resort έχει τη μορφή ενός συμπλέγματος καταλυμάτων από οξιά, αντλώντας από την τυπολογία ενός οικισμού τοπικής κοινότητας και το σχήμα του παμπάλαιου δέντρου μπαομπάμπ.

Το πρότζεκτ δεν επιδιώκει μόνον να δημιουργήσει μια ειδυλλιακή πύλη προς τη φύση αλλά είναι ταυτοχρόνως και το πρώτο στάδιο σε σχέδιο των αρχιτεκτόνων να δημιουργήσουν μια βιώσιμη και οικολογική κοινότητα στην Αφρική.

Οι αρχιτέκτονες ενσωμάτωσαν σε κάθε κατάλυμα τεχνολογία παραγωγής πόσιμου νερού από τον αέρα: το σύστημα παράγει νερό από υγρασία, συλλέγοντας και συμπυκνώνοντας υγρασία από τον αέρα για να παράξει υγιεινό, καθαρό νερό για πόση.

Το θέρετρο διανέμει νερό σε κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη και οι αρχιτέκτονες τονίζουν: «Με αυτό το πρότζεκτ στοχεύουμε στο να κάνουμε προσβάσιμη την πιο βασική ανάγκη για νερό αντί να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελείας, και να εμποδίσουμε πείνα, δίψα και αρρώστιες και θανάτους που προξενεί (η έλλειψη)».

Οι δομές είναι σχεδιασμένες για να καλέσουν τους επισκέπτες να συνδεθούν, σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με τη φύση και την άγρια ζωή, και διαθέτουν όλες τις ανέσεις για άνετη διαβίωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, από κατοικία, εστιατόριο, μπαρ, λάουντζ, σπα, γραφεία, γυμναστήρια και κέντρα εκπαίδευσης, παρατηρητήρια και άλλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.