Από ώρα σε ώρα η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

Στρατιωτική ζώνη οι περιοχές Metula, Meshgav Am και Kfar Giladi στα σύνορα με τον Λίβανο – Αποσύρθηκε ο στρατός του Λιβάνου – Πρώτος στόχος οι θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα

Από ώρα σε ώρα ξεκινά η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου, προκειμένου να καταστραφούν οι θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα και να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη ασφαλείας για τους κατοίκους του βορείου Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε εντολή για την κήρυξη τριών περιοχών σε στρατιωτική ζώνη, – συγκεκριμένα τις Metula, Meshgav Am και Kfar Giladi – δείχνοντας ότι από εκεί θα ξεκινήσει η εισβολή στον Λίβανο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στρατός του Λιβάνου αποσύρεται από φυλάκια κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ώστε να ξεκινήσει η εισβολή.

Ο ΟΗΕ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

“Δεν θέλουμε να δούμε κανενός είδους χερσαία εισβολή”, δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για “αποκλιμάκωση”, για εκεχειρία και εκφράζοντας ανησυχία για τις “ανθρωπιστικές συνέπειες” των πληγμάτων στον Λίβανο.

Οι περισσότεροι από 10.000 κυανόκρανοι της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL / Finul) δεν μπορούν πλέον να περιπολούν λόγω της έντασης των μαχών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Πληροφορίες ότι ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και συμφώνησαν ότι ο «καλύτερος δρόμος είναι μία άμεση κατάπαυση του πυρός».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.