Τα ΗΑΕ στέλνουν τεράστιο φορτίο τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αιθιοπία

Οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας της Αιθιοπίας παρέλαβαν πρόσφατα ένα τεράστιο φορτίο τεθωρακισμένων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων Calidus MCAV-20 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό «Jane’s».

Αυτή η συμφωνία έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αντίς Αμπέμπα να εκσυγχρονίσει τον στρατιωτικό της στόλο και να ενισχύσει τις μαχητικές της ικανότητες ενόψει των αυξανόμενων προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή.

Τα οχήματα MCAV-20 διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες μάχης και υψηλή αντοχή, καθιστώντας τα ιδανικά για επιχειρήσεις σε διάφορα εδάφη.

 Αυτά τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί με προηγμένη θωρακισμένη δομή που παρέχει υψηλή προστασία στο πλήρωμα από πολλαπλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων σφαίρες, οβίδες και εκρήξεις.

Το MCAV-20 φιλοξενεί ένα πλήρες πλήρωμα μάχης 5 ατόμων, εκτός από ένα ποικίλο φορτίο όπλων και πυρομαχικών, και έχει μέγιστη ταχύτητα σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους 110 χλμ/ω και εμβέλεια λειτουργίας έως και 800 χλμ.

Τα οχήματα μπορούν να εξοπλιστούν με μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτόματου κανονιού 30 mm, πολυβόλων πολλαπλών διαμετρημάτων και ενός αυτόματου εκτοξευτή χειροβομβίδων, καθιστώντας τα μια πλήρη πλατφόρμα μάχης ικανή να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα απειλών.

Περιφερειακός ανταγωνισμός στο Κέρας της Αφρικής

Αυτή η συμφωνία έρχεται στο πλαίσιο του αυξανόμενου περιφερειακού ανταγωνισμού στο Κέρας της Αφρικής, καθώς πολλές χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους ικανότητες για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να διασφαλίσουν τα σύνορά τους.

Ως ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη, η Αιθιοπία επιθυμεί να οικοδομήσει έναν ισχυρό στρατό ικανό να προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα και να αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις ασφαλείας.

Αυτή η συμφωνία αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΑΕ και της Αιθιοπίας και στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Θα ενισχύσει επίσης τη θέση των ΗΑΕ ως σημαντικού στρατιωτικού εταίρου στην περιοχή.

Τα ΗΑΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αιθιοπίας, καθώς ο όγκος του εμπορίου εκτός πετρελαίου μεταξύ των δύο χωρών έφτασε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος 2022.

 Οι εισαγωγές των ΗΑΕ από την Αιθιοπία ανήλθαν σε 628 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εξαγωγές των ΗΑΕ ανήλθαν σε 564,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αξία των επανεξαγωγών των ΗΑΕ στην Αιθιοπία: 553,3 εκατομμύρια δολάρια.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.