Παρίσι: Η ισλαμική τρομοκρατία αποτελεί βασικό μέλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Ο φόβος μιας ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης απασχολεί τους αξιωματούχους καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Nunez.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Nunez δήλωσε:
«Η ισλαμική τρομοκρατία παραμένει το κύριο μέλημά μας».
«Δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη απειλή κατά των Αγώνων και της χώρας μας, αλλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στα τέλη Μαΐου, δύο άτομα συνελήφθησαν στο Saint-Etienne και σχεδίαζαν ένα έργο με στόχο απευθείας τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε ο Núnez.
Η Γαλλία έχει αυξήσει την κατάσταση συναγερμού της λόγω πιθανών τρομοκρατικών απειλών καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.
Ως απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες, η τελετή έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα αλλάζει.
Αρχικά αναμενόταν να προσελκύσει 600.000 θεατές, η διοργάνωση όμως θα φιλοξενεί τώρα 104.000 θεατές κατά μήκος της προκυμαίας και 222.000 σε γέφυρες και δρόμους.
Ο Nunez τόνισε ότι η τρομοκρατική απειλή είναι εξίσου σημαντική με τους κινδύνους που ενέχουν οι ριζοσπαστικές περιβαλλοντικές ομάδες, η άκρα αριστερά και το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.