Τα μυστήρια του θανάτου του Γιασέρ Αραφάτ | Ντοκυμαντέρ

Στις 11 Νοεμβρίου 2004, ο Yasser Arafat, Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, πέθανε στο νοσοκομείο Percy στο Clamart. Παρασυρμένος από μια μυστηριώδη ασθένεια μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Παλαιστίνιος ηγέτης παραδόθηκε μετά από μια πραγματική καταιγίδα των μέσων ενημέρωσης.

Το 2012, ένα διάσημο ελβετικό εργαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση. Η Σούχα Αραφάτ, η χήρα του, υπέβαλε μήνυση κατά του Χ στη Γαλλία στο δικαστήριο της Ναντέρ.

Μια προσεκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ελβετία προσπαθεί τώρα να αποκαλύψει την αλήθεια για τις συνθήκες του θανάτου του. Μαρτυρούν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι, στενοί φίλοι ή αμείλικτοι εχθροί.

Σκηνοθεσία: Patrick Forestier

0:00 Το ντοκιμαντέρ

0:49 Η κηδεία του Γιάσερ Αραφάτ, προέδρου της PLO, έγινε στη Δυτική Όχθη το 2004, σηματοδοτώντας το τέλος ενός παλαιστινιακού μύθου.

6:17 Ο πρώην ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ επέζησε από πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας και αντιμετώπισε εσωτερικές διαιρέσεις στους Παλαιστινίους.

12:49 Ο Γιάσερ Αραφάτ είναι σοβαρά άρρωστος και οι γιατροί δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ασθένειά του, αλλά αρνείται να φύγει από τη Ραμάλα για να αναζητήσει θεραπεία στο εξωτερικό.

18:22 Ο Γιάσερ Αραφάτ πέφτει θύμα μυστηριώδους δηλητηρίασης και η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία.

26:13 Επιστημονικές αναλύσεις αποκάλυψαν ίχνη πολώνιου στο αίμα, τα ούρα, τον ιδρώτα και τα μαλλιά του Γιάσερ Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας ερωτήματα για τον θάνατό του.

29:22 Ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο, όπως έδειξε η εκταφή των λειψάνων του.

35:17 Ελβετοί ειδικοί αναλύουν τα οστά του Γιασέρ Αραφάτ και βρίσκουν υψηλά επίπεδα πολώνιου, ενώ Γάλλοι ειδικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

42:21 Ο ισραηλινός στρατός σκέφτηκε να απαγάγει τον Γιάσερ Αραφάτ αλλά εγκατέλειψε το σχέδιο όταν κρίθηκε πιθανό ότι θα σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

46:21 Η χήρα και η κόρη του Γιασέρ Αραφάτ συνεχίζουν να αναζητούν την αλήθεια για τον θάνατό του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.