CNN: Οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επίθεση στη Γάζα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίεσε το Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη εισβολή του στη Γάζα για να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, σύμφωνα με το CNN.

Η Χαμάς απελευθέρωσε την Παρασκευή (20/10) δύο Αμερικανίδες και όπως αναφέρεται ενδέχεται να υπάρχουν ελπίδες για απελευθέρωση και άλλων ομήρων, από τους περίπου 200, που πιστεύεται πως έχουν απαχθεί.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε το Σάββατο εάν ενθάρρυνε το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς».

Το Κατάρ, ενεργώντας ως μεσάζων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ηγείται των συζητήσεων με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων από τότε που απήχθησαν από τη Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται το CNN, οι διαπραγματεύσεις περιελάμβαναν συνομιλίες σχετικά με τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα και την ανάγκη για προσωρινή κατάπαυση του πυρός προκειμένου να βγουν οι κρατούμενοι έξω. Το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός.

Yπενθυμίζεται πως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος, που θα προκαλέσουν «καταστροφή» στο Λίβανο.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.