Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να ανακαλέσει τις διαγραφές

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2023.

Το ποσοστό των πολιτών, που δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, αυξήθηκε σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 22% απάντησε «πολύ», το 19% «αρκετά» και το 3% είπε «πολύ».

Το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, ενώ το 35% απάντησε πως «όχι».

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το 51% των ψηφοφόρων του κόμματος θεωρεί πως είναι πλεονέκτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 31% μειονέκτημα.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 54% κρίνει ως μειονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη, ενώ το 21% θεωρεί πως είναι πλεονέκτημα.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος κρίνει ότι πρέπει να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 38% ότι πρέπει να επιμείνει.

Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα, ως εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ το 34% κρίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Σε ερώτηση για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, το 43% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι δεν υπηρετεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 82%. Οι περισσότερες μετακινήσεις ψηφοφόρων του κόμματος γίνονται προς το ΠΑΣΟΚ (3%), ένα 2% κινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 1% προς την Ελληνική Λύση. Ποσοστό 3% επιλέγει άλλο κόμμα και 3% απαντά «αποχή».

Η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 60%. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ (7%), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (5%) και η ΝΔ (1%). Το 6% απαντά «αποχή» και το 2% επιλέγει άλλο κόμμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.