Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον

Στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον στην Νέα Υόρκη, μίλησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις».

«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση». «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να αρχίσω εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου στον ΓΓ ο οποίος μας συνεκάλεσε εδώ για να υιοθετήσουμε το Σύμφωνο για το Μέλλον» ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης. «Όλοι μας οι οποίοι είμαστε εδώ απόψε αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης. Επίσης αναγνωρίζουμε την εφαρμογή των διαφορετικών πρωτοβουλιών που ήδη υπάρχουν στο Σύμφωνο για το Μέλλον, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια , την ειρήνη, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Μία εμπιστοσύνη η οποία έχει φυσικά κλυδωνιστεί[…]Επ’ ωφελεία ημών αλλά και των μελλοντικών γενεών έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε μία συμφωνία που δεν ήταν κάτι απλό σε μία εποχή δυσπιστίας, πόλωσης αλλά και αψιμαχιών.

»Ταυτόχρονα καταφέραμε να φτάσουμε σε μία συναίνεση διότι γνωρίσουμε ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά υψηλό και οι παγκόσμιες απειλές είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε μαζί ως παγκόσμια κοινότητα που φυσικά είναι επ΄ωφελεία όλων και είναι κάτι μεγαλύτερο από τα ατομικά συμφέροντα ή τα συμφέροντα μίας μόνο κυβέρνησης. Για αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε ο ΟΗΕ πριν από 80 περίπου έτη».

Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.

Δείτε live τη Σύνοδο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.