ΛΙΝΟΥ: “Σκανδαλώδεις” οι κρατικές επιχορηγήσεις στην εταιρεία της(!!!) απο το2016 ως το 2024 Σύνολο επιχορηγήσεων έως τώρα: 5.282.800 ευρώ.

Πόσο αξίζουν τα ακριβά δάκρυα της κυρίας Λινού, της αγαπημένης του ”covidολαού”

Με αφορμή την άνευ προηγουμένου αντίδραση της τόσο ευαίσθητης κυρίας Λινού, ψάξαμε με τη βοήθεια πολλών πηγών να δούμε πόσο αθώα είναι η κυρία Λινού, πόσο πατριώτισσα και πόσο σανό μπορεί να ταΐσει τα έρμα αυτής της χώρας.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου, χειροτονήθηκε ιερέας ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτριος Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας και βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού. Μία μέρα πριν, στις 4 Δεκεμβρίου, είχε χειροτονηθεί διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς. Με την ιδιότητα πλέον του ιερέα, ο Δημήτριος Λινός και η σύζυγός του Αθηνά Λινού, ως πρεσβυτέρα, απέκτησαν ακόμα περισσότερες ευαισθησίες, που είχαν ήδη επιδείξει στον δημόσιο βίο.

Από το 1990, το ζεύγος διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο δραστηριοποιείται στην ιατρική έρευνα, την προαγωγή υγείας, την περιβαλλοντική και εργασιακή ιατρική. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Αθηνά Λινού έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό, εμφανιζόμενη στα κανάλια σχεδόν καθημερινά για να ενημερώνει για την πανδημία. Ωστόσο, οι δηλώσεις της για τη μετάδοση του ιού μέσω της μεταλαβιάς προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς δεν υπήρχαν έρευνες που να υποστηρίζουν τις θέσεις της.

Το Ινστιτούτο Prolepsis της Αθηνάς Λινού, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία προληπτικής, περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής, έχει δεχθεί κριτική για τις κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνει. Η κα Λινού και ο σύζυγός της έχουν λάβει σημαντικά ποσά από το κράτος, τα οποία έχουν καταγραφεί στο μητρώο επιχορηγούμενων φορέων. Παρά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν έχει γίνει ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα για το θέμα.

Ακολουθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβε η εταιρεία της Αθηνάς Λινού τα τελευταία οκτώ χρόνια:

2016: 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
2017: 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 62.000 ευρώ από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
2018: 75.000 ευρώ από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
2019: 75.000 ευρώ από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
2020: 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
2021: 600.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
2022: 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
2023: 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 220.800 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
2024: 900.000 ευρώ (έως τον Ιούλιο) από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Σύνολο επιχορηγήσεων έως τώρα: 5.282.800 ευρώ.

Ελέησον τον αγαπημένο μας πατέρα Λινο μετά της πρεσβυτέρας Αθηνάς Λινού

Μετά την εκλογή της Αθηνάς Λινού, την εταιρεία διαχειρίζεται ο σύζυγός της, Δημήτριος Λινός. Επιπλέον, υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, όπως η επιμόρφωση υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων το 2020, ύψους 7.200 ευρώ.

Προκύπτουν, ωστόσο, ερωτήματα σχετικά με τη χρήση των κρατικών επιχορηγήσεων από την εταιρεία Prolepsis:

Γιατί η Αθηνά Λινού δεν αρκέστηκε στις ιδιωτικές δωρεές που διαφημίζει στο site της για το πρόγραμμα “ΔΙΑΤΡΟΦΗ” από εταιρείες όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, η BP, η NN Hellas, η MYTILINEOS, η Pfizer, η Roche, κ.λπ.;
Έχει δικαιολογήσει το Ινστιτούτο ισόποσες δαπάνες για τις κρατικές επιχορηγήσεις άνω των 5.000.000 ευρώ που έχει λάβει μέχρι στιγμής από τα δημόσια ταμεία;
Από πότε στεγάζεται η εταιρεία Prolepsis στο κτίριο της οδού Φραγκοκλησιάς 7 στο Μαρούσι και σε ποιον ανήκει το κτίριο;
Το Ιατρείο του Δημήτριου Λινού αναφέρει επίσης ως έδρα την ίδια οδό. Συστεγάζεται το ιατρείο με την Prolepsis ή βρίσκεται σε άλλο χώρο στο ίδιο κτίριο;
Διαθέτει η Αθηνά Λινού και ο Δημήτριος Λινός άλλες εταιρείες και, αν ναι, ποιες;
Είναι νόμιμα και ηθικά όλα στη ζωή της κας Λινού; Πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ηθική στην περίπτωση και στη συμπεριφορά της Αθηνάς Λινού; Γνωρίζει το κόμμα το σύνολο των δραστηριοτήτων της και, αν όχι, σκοπεύει να τη ρωτήσει;

Τα ερωτήματα αυτά παραμένουν ανοιχτά, ενώ η δημόσια συζήτηση συνεχίζεται, με πολλούς να αναρωτιούνται για την ηθική διάσταση της χρήσης κρατικών επιχορηγήσεων από μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται μια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.