Τελικά η βόμβα Σαμάρα -Καραμανλή έκανε ζημιά;

Ο κύριος Καραμανλής και ο κύριος Σαμαράς, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εξέφρασαν τις απόψεις τους με τρόπο που υπογράμμιζε τις δικές τους αντιλήψεις για την κατάσταση.

Ο κύριος Καραμανλής και ο κύριος Σαμαράς, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εξέφρασαν τις απόψεις τους με τρόπο που υπογράμμιζε τις δικές τους αντιλήψεις για την κατάσταση.

Ομιλία Σαμαρά

Ας ξεκινήσουμε με τον κύριο Σαμαρά, του οποίου η ομιλία ήταν σαφώς επικριτική. Μπορεί να φαίνεται άδικη για κάποιους, αλλά ίσως να ήταν και δικαιολογημένη.

Ο λόγος του περιείχε στοιχεία ειρωνείας, απογοήτευσης και μια προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε στελέχη και υπουργούς του κεντρώου χώρου, με ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν ιδιαίτερα αυστηρός όταν μίλησε για τις “σφαλιάρες” από την Αλβανία, την Τουρκία και τα Σκόπια. μίλησε για το νομοσχέδιο περί ομοφυλοφίλων και τη ζημιά που προκάλεσε και για πολλά αλλά.

Ομιλία Καραμανλή

Ο κύριος Καραμανλής ήταν εύστοχος αλλά λιγότερο άμεσος. Αναφέρθηκε κυρίως σε εθνικά ζητήματα, χωρίς να επικροτεί το έργο της κυβέρνησης. Μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα “χαστούκια” που έχει δεχτεί το Ευρωκοινοβούλιο από τις τελευταίες ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι προφανώς δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα του λαού της Ευρώπης και της Ελλήνων , προς την κυβέρνηση.

Αντίδραση του Μαξίμου

Μετά από αυτή την εικόνα, το Μαξίμου προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, για της αλήθειες που κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει μέχρι τώρα.

Το Μαξίμου θεωρεί ότι πρέπει να κλείσει αυτή την επίθεση από τους πρώην πρωθυπουργούς το συντομότερο δυνατόν. Αυτή η πληγή, εάν αιμορραγεί, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της πληγωμένης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αντιδράσεις και Ερωτήματα

Πολλοί δημοσιογράφοι συζητούν αν η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Μανώλη Κοττάκη ευνοούσε τις τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών ή αν ήταν ένα στημένο σκηνικό για να χτυπηθεί ύπουλα ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάποιοι συνάδελφοι θέτουν το ερώτημα αν ο σκοπός των Σαμαρά και Καραμανλή είναι να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα, και τι θα γίνει μετά

.Η χρονική περίοδος δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο όμως για να παραβλέψουμε τα λάθη ενός πρωθυπουργού που φάνηκαν ξεκάθαρα στις κάλπες και να αγνοήσουμε το μήνυμα που έστειλε ο λαός.

Η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει τις παθογένειες, να είναι φίλος με τον λαό και όχι με την κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αποκόψει τα συμφέροντα, να τελείωση τα καρτέλ, της παρακολουθήσεις, να μειώσει την ακρίβεια, κτλ και πάνω απ’ όλα να σεβαστή επιτέλους την ταυτότητα της μια ταυτότητα άμεσα συνδεόμενη με την σωστή οικογένεια ο νοών νοείτω .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.