Δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Στη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο είναι το πιο απειλητικό δίπολο για τη ΝΔ ενώ  οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν και στο ποιον «βλέπουν» στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και τα «στάσιμα» ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Στην πρώτη θέση αλλά με μικρή διαφορά για την ηγεσία του κόμματος φιγουράρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20,9%.

Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%). Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς στη συνέχεια εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δεν μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο (18,3%). Μάλιστα, μετά τον Χ. Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Π. Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης (7,4%).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.