Βοήθεια στο μεταναστευτικό ζητούν από την ΕΕ Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα

Βοήθεια στο μεταναστευτικό ζητούν από την ΕΕ Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα

Βοήθεια στο μεταναστευτικό ζητούν από την ΕΕ Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα-Με κοινό υπόμνημα Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα ζητούν…

 

Με κοινό υπόμνημα Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα ζητούν … σοβαρότερη πολιτική στο μεταναστευτικό από την ΕΕ!

Ας την εφαρμόσουν πρώτα οι ίδιοι στις χώρες τους όμως διότι αν περιμένουν από την Μέρκελ… σώθηκαν!

Ας κοιτάξουν να αποκλείσουν τις ΜΚΟ που κερδοσκοπούν εις βάρος των γηγενών, ας προστατεύσουν τους λιμενικούς που κάνουν την δουλειά τους από τις παρεμβάσεις των “δικαιωματιστών” της ΕΕ, ας διαχειριστούν επιτέλους και αυτούς που είναι ήδη μέσα, όχι απλά σπρωχνοντας ολόκληρες γειτονιές των πολεών τους στην γκετοποίηση. Αφού πετύχουν όλα αυτά θα ακολουθήσουν θέλοντας και μη και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Τέσσερις ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών της πρώτης γραμμής απευθύνουν κοινό υπόμνημα με τις θέσεις τους για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο προς την πρoεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Angela Merkel, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Οι τέσσερις Πρωθυπουργοί των χωρών πρώτης εισόδου υπογραμμίζουν ότι οι κανόνες δεν πρέπει να είναι σαφείς μόνο ως προς τις ευθύνες των χωρών πρώτης εισόδου, αλλά και ως προς τους κανόνες αλληλεγγύης των κρατών μελών, ώστε η ευθύνη να είναι κοινή.

Τονίζουν ότι οι διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα δεν πρέπει να οδηγούν στη δημιουργία μεγάλων κλειστών κέντρων, ενώ δίνουν έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, τόσο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τις χώρες της Νότιας γειτονίας, όσο και σχετικά με ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.