Η ήττα του Ισλαμικού Κράτους προμηνύεται ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με τη στήριξη των αμερικανικών δυνάμεων από εδάφους και αέρος, έχουν καταφέρει να σπάσουν τις αμυντικές γραμμές των τζιχαντιστών στην καρδιά της πόλης της Ράκας, φτάνοντας μια ανάσα από την την ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους. Όπως φαίνεται στον χάρτη παρακάτω… οι συμμαχικές δυνάμεις ελέγχουν σημαντικό μέρος της πόλης και επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στην είσοδο στην παλιά πόλη, όπου έχουν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές μαχητές.
Την ίδια στιγμή, στο γειτονικό Ιράκ, οι κυβερνητικές δυνάμεις (που επίσης στηρίζονται από τις ΗΠΑ), προσπαθούν να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τις τελευταίες συνοικίες που ελέγχει στη Μοσούλη.
Ανησυχία εκφράζεται για την ασφάλεια των πολιτών και την τύχη των περίπου 100.000 αμάχων στη Ράκα, που σφαγιάζονται καθημερινά από τους ισλαμιστές ή χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.