«Μπορούν να υπάρξουν 6 τηλεοπτικές άδειες», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών

Την άποψη ότι μπορούν να χωρέσουν έξι κανάλια στη χώρα μας χωρίς να υπάρξουν παρεμβολές, διατύπωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρης Τσαμάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Όπως γράφει στο «Κόκκινο» η Κατερίνα Κανάκη:
«Η χώρα έχει υποδομές που μπορούν να στηρίξουν έξι άδειες», δήλωσε, και συνέχισε «με δεδομένο ότι γίνεται διαπραγμάτευση για το μέρισμα 2, η οποία είναι σε εξέλιξη και δεν είναι ακόμη καθαρό το τοπίο».
Ο κ.Τσαμάκης σημείωσε πως ο αριθμός έξι είναι «καθαρός» με τα σημερινά δεδομένα, υποστηρίζοντας πως «μπορείς να κάνεις ένα διαγωνισμό με minimum τους έξι διαύλους και να πεις μετά από 3 -4 χρόνια, όταν το φάσμα θα έχει πάει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και θα έχει έρθει η τεχνολογία Τ2 που αυξάνει την χωρητικότητα κατά 30-40%, και να κάνουμε έναν συμπληρωματικό διαγωνισμό και να πάμε παραπάνω».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένοι 6 δίαυλοι, ωστόσο μπορεί μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι παραπάνω. «Άλλωστε μπορεί να γίνουν και θεματικά κανάλια», όπως υποστήριξε ο κ. Τσαμάκης.
Τέλος, αναφορικά με την σημερινή κατάσταση, δήλωσε ξεκάθαρα πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν παράνομα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.