Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 8,5 μονάδων της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας – Τι λένε οι πολίτες για την πρόταση δυσπιστίας

Η πρωτιά της ΝΔ με απώλειες και η σημαντική άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση καταγράφονται στη δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2025 και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το βράδυ της Παρασκευής (7/3).

Παράλληλα, στην έρευνα μεταξύ άλλων, αποτυπώνεται η άποψη των πολιτών για την πρόταση δυσπιστίας, καθώς και για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 20%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 6.7%, Ελληνική Λύση 8,5%, Νίκη 2,3%, Πλεύση Ελευθερίας 9%, Σπαρτιάτες 1%, Νέα Αριστερά 1%, Φωνή Λογικής 3,5%, Κίνημα Δημοκρατίας 2%, ΜέΡΑ25 2,3%.


Εκτίμηση ψήφου

Στην αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ είναι στο 26,7%, το ΠΑΣΟΚ 15,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 12%, η Ελληνική Λύση 11,4%, το ΚΚΕ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8%, η Νίκη 3,1%, η Φωνή Λογικής 4,7%, το ΜέΡΑ25 3,1 %, η Νέα αριστερά 1,3%, το Κίνημα Δημοκρατίας 2,7 και οι Σπαρτιάτες 1,3%

Εισροές σε Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση

Αναφορικά με τις εισροές προς το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας, το 9% προέρχεται από ΝΔ, το 9% από ΣΥΡΙΖΑ, το 2,3% από ΠΑΣΟΚ, το 7,4% από ΚΚΕ, το 2,5% από Ελληνική Λύση.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τις εισροές προς την Ελληνική Λύση το 10,8% προέρχεται από τη ΝΔ, το 7,4% από ΣΥΡΙΖΑ, το 1,7% από ΚΚΕ, το 1,4 από Νίκη, το 0,5% από ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 20,8%, η Ζ. Κωνσταντοπούλου 8%, ο Ν. Ανδρουλάκης 7% και ο «Κανένας» 36.7%.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Αξιολόγηση πρότασης δυσπιστίας

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογείται η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση, το 48,9% απαντά «Σίγουρα θετικά/Μάλλον θετικά», ενώ σε επίπεδο ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 76,1%.

Πρόωρες εκλογές ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Επιπλέον, το 57,5% απαντά θετικά «Σίγουρα Ναι/Μάλλον Ναι» στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ενώ το 36,7% απαντά «Μάλλον Όχι/Σίγουρα Όχι» σε αυτό το σενάριο.

Για τα Τέμπη

Κλείσιμο των τρένων

Σε ερώτημα αν θα πρέπει να κλείσουν τα τρένα στην Ελλάδα για όσο χρειαστεί προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια και σωστή λειτουργία, το 70,3% απαντά «Συμφωνώ Απόλυτα/Μάλλον Συμφωνώ», ενώ το 26,7% απαντά «Μάλλον Διαφωνώ/Διαφωνώ απόλυτα».

Πώς κρίνουν κυβέρνηση και δικαιοσύνη απέναντι στην υπόθεση των Τεμπών

Πώς χαρακτηρίζουν τα Τέμπη οι πολίτες

Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των Τεμπών

Σημαντικότερα προβλήματα

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.