Βίντεο από τον Έβρο: Διακινητής προσπαθεί να περάσει μετανάστες στην Ελλάδα

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή υπό τον φόβο έξαρσης μεταναστευτικών ροών εξαιτίας του πολέμου στην Μέση Ανατολή, μεμονωμένες ομάδες μεταναστών εξακολουθούν να διεισδύουν στο ελληνικό έδαφος μέσω του Έβρου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του ThessToday.gr καταγράφεται η προσπάθεια μεταναστών στα σύνορα της Τουρκίας να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Καθοδηγούμενοι από διακινητές, δύο ομάδες μεταναστών επιχειρούν μεταμεσονύχτιες ώρες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος με την ελπίδα ότι η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή ώστε να τον διασχίσουν κολυμπώντας. Η παρουσία τους καταγράφεται από θερμική κάμερα νυχτός.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο διακινητής προηγείται του 6μελούς γκρουπ, δείχνοντάς τους τον δρόμο. Με τα χέρια του, τούς κάνει νοήματα για το πώς θα κινηθούν. Καθ’ όλη τη διαδρομή που καταγράφεται στην κάμερα, τους κάνει σήμα είτε για να πέσουν στο έδαφος, είτε για να παραμείνουν ακίνητοι, είτε για να τρέξουν. Βήμα-βήμα, τους οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στα σύνορα.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο ΤhessToday.gr, ότι είναι πάγιο χαρακτηριστικό της δράσης των διακινητών να συνοδεύουν πολυμελείς ομάδες, ώστε σε περίπτωση που έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την Αστυνομία, να διασκορπίζονται για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαφύγουν της σύλληψης.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.