Καιρός: Μετά την κακοκαιρία «ATENA» έρχεται o «Boris» – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μετά την κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ», η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, έρχεται o «Boris», φέρνοντας μαζί του βροχές και καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» κυρίως την δυτική Ελλάδα από την ερχόμενη Παρασκευή (13/09).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρκό χαμηλό με το όνομα «Boris», αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων, κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

«Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού η θερμοκρασία από το Σ/Κ φαίνεται να διατηρείται σε φθινοπωρινά επίπεδα».

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media επισημαίνει πως θα σημειωθεί μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά όχι σημαντική.

«Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.