Καιρός: Θερμή αέρια μάζα από την Βόρεια Αφρική χωρίζει τη χώρα στα δύο – Πού και πότε θα έχει 38άρια και πού μελτέμια

Μια θερμή αέρια μάζα από την Βόρεια Αφρική καταφτάνει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα ο καιρός να παρουσιάζει δύο «πρόσωπα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες με 37-38 βαθμούς Κελσίου κοντά στην Πέμπτη με Παρασκευή, ανατολικότερα όμως λόγω των μελτεμιών που θα επικρατήσουν θα κάνουν κάπως πιο καλή την κατάσταση με τις θερμοκρασίες να φτάσουν τους 34-36 °C.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από Τρίτη, Τετάρτη και έπειτα, θα ενισχυθεί και ο κίνδυνος πυρκαγιάς με τη βοήθεια και των μελτεμιών, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών. Τέλος, το Σαββατοκύριακο, αναμένεται ζέστη κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με την θερμοκρασία να παγιώνεται κοντά στους 34-37 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά προς το απόγευμα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Συννεφιές θα αναπτυχθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στο εσωτερικό της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι προς το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και προς την περιοχή των Κυκλάδων κοντά στα 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 34-36 βαθμούς Κελσίου, στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο

Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Με αίθριο καιρό οι επόμενες ημέρες και ενισχυμένους τους  βοριάδες στο Αιγαίο από την Τρίτη έως τουλάχιστον το Σάββατο.  Κυρίως στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.