Καταδικάστηκε οδηγός του ΟΑΣΘ για τραυματισμό ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη

Σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ένοχος ένας οδηγός του ΟΑΣΘ, κατηγορούμενος ότι έκλεισε την πόρτα του αστικού λεωφορείου κατά την επιβίβαση μίας 94χρονης γυναίκας, με αποτέλεσμα να την ρίξει στο οδόστρωμα και να την τραυματίσει.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο οδηγό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια, όπως είχε γίνει και στο πρωτόδικο δικαστήριο. Επίσης, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο της γραμμής 27 που σταμάτησε στην Καμάρα. Καθώς το λεωφορείο ήταν γεμάτο, η 94χρονη προχώρησε προς την μπροστινή πόρτα, κοντά στον οδηγό. Τη στιγμή που έβαλε το χέρι της στο χερούλι για να ανέβει, ο 60χρονος οδηγός έκλεισε την πόρτα και ξεκίνησε την πορεία του, ρίχνοντας τη γυναίκα στο έδαφος.

Οι επιβάτες και οι περαστικοί άρχισαν να φωνάζουν προς τον οδηγό να σταματήσει το όχημα. Εκείνος σταμάτησε και κατέβηκε για να βοηθήσει την τραυματισμένη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Εκεί, παρέμεινε για αρκετές ημέρες καθώς υπέστη κάταγμα στον γοφό της.

Ο γιος της 94χρονης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα του ήταν υγιής και δραστήρια πριν από το ατύχημα, αλλά μετά από αυτό αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα. Ανέφερε επίσης ότι η μητέρα του έμεινε δέκα ημέρες στο νοσοκομείο και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την κατάστασή της. Μετά τη νοσηλεία, χρειάστηκε τρεις μήνες ανάρρωσης, χωρίς να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του οδηγού ή του οργανισμού.

Tι είπε ο οδηγός:

Στην απολογία του ο επαγγελματίας οδηγός ανέφερε ότι δεν είδε τη γυναίκα που προσπάθησε να ανέβει στο αστικό λεωφορείο, αν και έλεγξε πολλές φορές τόσο τον καθρέφτη όσο και γυρνώντας το κεφάλι του. «Δεν υπήρχε χώρος για να μπει στο λεωφορείο που ήταν γεμάτο από κόσμο, η πόρτα έκλεισε οριακά και η γυναίκα δεν ήρθε από τη μεριά μου για να δω ότι ήταν άτομο με κινητικά προβλήματα. Σταμάτησα αμέσως το λεωφορείο όταν μου φώναξαν και κατέβηκα να βοηθήσω. Δεν την είδα και δεν φώναξε», υποστήριξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.