Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στην Λευκίμμη – BINTEO

Την εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την Λευκίμμη Έβρου εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται για 15η μέρα έδωσαν οι αρχές.

Πριν λίγο με μήνυμα 112 οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν από την Λευκίμμη και να κινηθούν προς Τυχερό. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό», αναφέρει το μήνυμα.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξέσπασε περίπου 14:30 ώρα φωτιά ανάμεσα σε ποιμνιοστάσιο ανάμεσα στα χωριά Λύρα και Φυλακτό. Περίπου πριν μία ώρα πέρασε τον λόφο και φτάνει στα πρώτα σπίτια της Λευκίμμης. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν μεγάλη και έφτασαν και καναντέρ προκειμένου να συνδράμουν.

Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες δίνουν και άλλη μεγάλη μάχη με τα μέτωπα της φωτιά στο Σουφλί. Τρία είναι τα βασικά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην πολύπαθη περιοχή της Κοτρωνιάς. Παράλληλα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα προς την περιοχή Γιάννουλη και Σίδηρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.