Εκδήλωση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών

Εκδήλωση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών,με σύνθημα ”Ελευθερία Παντού”,σε συνεργασία με το pronews.gr και ομιλητές τους Πάνο Παναγιωτόπουλο, Σάββα Τσιτουρίδη, Νίκο Καραχάλιο, Βασίλη Καπερνάρο, Θανάση Σκορδά και Νίκο Νικολόπουλο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Tην εκδήλωση συντόνισε η Λαζαρίδου Ιωάννα development Manager του DNMgroup

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Γιώργος Δημητρακόπουλος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Μπουλούκος.

Δεδομένου ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου (η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα, κάτω και από την Αλβανία, στην κατάταξη), ούτε παραγγελία να την είχαν κάνει οι ριζοσπάστες.
Τελευταία στην Ευρώπη η χώρα μας, ενώ την ξεπερνούν η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Αλβανία, η Μογγολία και το Μπουρούντι!

Άνευ προηγουμένου κατρακύλα της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα για την ελευθερία του Τύπου, με τη χώρα μας να διολισθαίνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης και να πέφτει συνολικώς 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται επί 20 συναπτά έτη από τη διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, η Ελλάδα έχασε 38 θέσεις και σε σύνολο 180 χωρών που περιλαμβάνει ο δείκτης, βρίσκεται στην 108η θέση -ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 70ή-, χαμηλότερα από χώρες όπως η Αλβανία, το Μπουρούντι, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα: «Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση έως την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.