Η Άγκυρα απαιτεί από την Αθήνα να επιστρέψει τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατασκόπων

Η Άγκυρα απαιτεί από την Αθήνα να επιστρέψει τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατασκόπων

Μετά το πρωτοφανές «κάζο» που υπέστη η Αθήνα, η οποία άφησε ελεύθερους τους δύο κατασκόπους της Τουρκίας να καταφύγουν στο τουρκικό προξενείο Ρόδου, η Άγκυρα απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να επιστρέψουν άμεσα τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατασκόπων, που έχουν κατασχέσει.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόξενος έχει απευθύνει σε αυστηρό τόνο επιστολή στις ελληνικές αρχές και ζητά να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου κατασκόπου, επισημαίνοντας ότι δεν του ανήκουν αλλά του είχαν δοθεί για να τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εργασίας του!

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί, κατασχέθηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 8 κινητών (δεν είναι όλα λειτουργικά) και 3 σκληρών δίσκων, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου (βρέθηκε και μια φωτογραφική μηχανή) αλλά και των δύο κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν από τον 52χρονο (στο δωμάτιο του στο πλοίο βρέθηκε και ένα ζευγάρι κυάλια).

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα διενεργήσει ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών όπως viber, what’s up κλπ.

Έχει επίσης κινηθεί η διαδικασία πλήρους ελέγχου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων με την άρση κινητών και σταθερών τηλεφώνων καθώς και τον εντοπισμό του στίγματος αυτών στις μεταξύ τους συνομιλίες αλλά και αλλού και την καταγραφή των μηνυμάτων sms και mms.

Βέβαια όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, καθώς οι ελληνικές Αρχές έχουν υποστεί ένα άνευ προηγουμένου στραπάτσο, αφού και οι δύο κατάσκοποι τους οποίους κυριολεκτικά παρέδωσαν στην Άγκυρα, πήραν διπλωματικά διαβατήρια και σε λίγες μέρες θα φύγουν σαν κύριοι για την Τουρκία.

Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο συνέβη η απελευθέρωσή τους αφήνει ερωτήματα για το αν πρόκειται για ανικανότητα ή για κάτι άλλο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.