Εμβολιασμός: Συνταγογραφήθηκαν ήδη 3,5 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια

Εμβολιασμός: Συνταγογραφήθηκαν ήδη 3,5 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια

Τεράστια είναι η ζήτηση που υπάρχει φέτος για εμβόλια γρίπης, αφενός διότι λόγω της έντονης ανησυχίας εξαιτίας του κορωνοϊού θέλουν να εμβολιαστούν όλοι, αφετέρου διότι φημολογείται ότι αρκετοί κατάφεραν να εμβολιαστούν χωρίς ιατρική συνταγή προκαλώντας “σχετική τρύπα” στο συνολικό πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη είχαν συνταγογραφηθεί 3.500.000 αντιγριπικά εμβόλια, εκ των οποίων είχαν εκτελεστεί 3.250.000 ιατρικές συνταγές. Από την πλευρά των εταιρειών η πληροφόρηση είναι ότι έχουν διαθέσει στην αγορά ήδη 3.850.000 εμβόλια.

Εμβολιασμός: Συνταγογραφήθηκαν ήδη 3,5 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια

 

Ο προγραμματισμός για φέτος ήταν για 4,2 εκατ. δόσεις, αυξημένος κατά 1 εκατ. δόσεις από το περσινό διάστημα. Το 65% των εμβολίων θα διατεθούν από τη ΒΙΑΝΕΞ, δηλαδή 2,7 εκατ. εμβόλια από 2 εκατ. εμβόλια που είχε φέρει πέρυσι. Όσον αφορά τους άλλους δύο παίκτες και συγκεκριμένα τη Μylan και τη Glaxo, η πρώτη αναμένεται να διαθέσει 850.000 εμβόλια (από 600.000 πέρυσι) και η δεύτερη 650.000 εμβόλια (από 400.000 πέρυσι).

Παρά την αύξηση όμως, η έλλειψη με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι εμφανής και προέρχεται όπως όλα δείχνουν από το γεγονός ότι ένα 10% περίπου έχουν εμβολιαστεί χωρίς ιατρική συνταγή.

Έλλειψη που δεν προβλέπεται να καλύπτεται, από την τελευταία παρτίδα που πρόκειται να διατεθεί στην αγορά αυτή την εβδομάδα και η οποία λέγεται πως θα είναι της τάξεως των 350.000 δόσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.