Υπό πίεση το ΕΣΥ

Υπό πίεση το ΕΣΥ

Υπό πίεση το ΕΣΥ-Αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η Eλλάδα σε ότι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών από τον κορονοϊό με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η Eλλάδα σε ότι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών από τον κορονοϊό με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η λήξη του lockdown στις 30 Νοεμβρίου είναι αδύνατη.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην τακτική σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με την αρμόδια επιτροπή και τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας.

Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή μας, για την πορεία της πανδημίας και για την αναμενόμενη μείωση στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οπότε και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις» γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής του με τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, προκειμένου να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες που υφίστανται στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι διανύουμε τις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα κατά της πανδημίας, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Για τις νέες θέσεις είπε ότι «είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 562 συμπολίτες μας ενώ 101 άνθρωποι ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.815 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.