ΙΜΙΑ:Oταν ο Π.Καμμένος πετούσε πάνω απο τα Ιμια,έλεγαν ότι προκαλούσε τους Τούρκους.Φέτος που δεν θα πάει κανείς τι θα λέει το μιντικό σύστημα;

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/c78.0.200.200a/p200x200/10635716_10202956654101073_2578329695864326329_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=7206a8&_nc_eui2=AeH0mEjD2qO8ZLGPKF7ieD5J4Ya8nasScyvhhrydqxJzK-aD_h4zEkJpsJc7P_codVQ&_nc_ohc=PkCIXpTWcQAAX9wtZyO&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&tp=27&oh=6ef3a253920fc83781a0cc55120b105e&oe=603AC8E3Γιώργος Αθανασίου

Ο μόνος Ελληνας πολιτικός και μάλιστα από την θέση του Υπουργού Αμυνας τιμούσε τους Ηρωες πιλότους μας στα Ιμια με ρίψη στεφάνου.

Και τι δεν έγραφαν και έλεγαν σύσσωμα τα ΜΜΕ για τον άνθρωπο και πολιτικό Π.Καμμένο.

Ασόβαρος,προκαλεί τους Τούρκους,επικοινωνιακό σόου και ένα σωρό άλλα.

Ωραία λοιπόν και επικοινωνιακό σόου να ήταν,στην πράξη ακύρωνε το γκριζάρισμα της περιοχής που προφανώς οι κυβερνήσεις μετά το 1996 το είχαν σχεδόν αποδεχθεί.

Σήμερα στο 2020 η Τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο και απλά παρακολουθούμε τα γεγονότα χωρίς σχεδιασμό,χωρίς αντίδραση.

Το ερώτημα είναι αν φέτος ο νυν υπουργός θα κάνει την ίδια κίνηση όπως ο Π.Καμμένος.

Η απάντηση είναι όχι και το λέμε με σιγουριά διότι το πρώτο δείγμα η κυβέρνηση το έδειξε με τα πολεμικά αεροσκάφη που δεν έστειλε στην Εθνική εορτή της Κύπρου,χωρίς μάλιστα ενημέρωση προς την Κυπριακή κυβέρνηση.

Δεν θα αναλύσω περαιτέρω το θέμα,όλοι αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια με την προκλητικότητα των Τούρκων.

Ας θυμηθούμε από το 2015 έως το 2019 την δραστηριότητα του πρώην ΥΠΕΘΑ και τον φόρο τιμής προς τους Ηρωες των Ιμίων και ας σκεφτούμε με νηφαλιότητα και μακριά από κάθε κομματικό πρίσμα ότι η προκλητικότητα των Τούρκων δεν αντιμετωπίζετε με ηττοπάθεια και σιωπή.

2015

Η ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο προκάλεσε προς στιγμήν ένταση στην περιοχή. Οι Τούρκοι προκλητικά έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη τους κοντά στις βραχονησίδες και σε μία περίπτωση πέταξαν πάνω απ΄ αυτές. Δείγμα της εμμονής τους να διατηρούν ανοιχτό το θέμα των γκρίζων ζωνών.

Το βίντεο είναι τραβηγμενο από το ελικόπτερο την στιγμή που ο Καμμένος ρίχνει το στεφάνι στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ το 1996.

 

2016

«Η μέση γραμμή των συνόρων βάζει τα Ίμια σε καθαρά ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν έχει λοιπόν ο Τούρκος δικαίωμα να επιχειρήσει στα Ίμια» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σχετικά με την παρενόχληση των Τούρκων στα Ίμια, μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

2017

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προβαίνει η Αγκυρα στο ζήτημα των Ιμίων, λίγη ώρα μετά τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο. «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».

«Άι Σιχτίρ» του Καμμένου σε Τούρκο χειριστή ραντάρ

«ΚΟΚΚΑΛΟ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΕΘΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

«Κόκκαλο» έμειναν οι Τούρκοι από το «αϊ σιχτίρ» (που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει στα τούρκικα) του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που φέρεται να το είπε σε Τούρκο χειριστή ραντάρ όταν αυτός επιχείρησε κατά την πάγια τακτική της Άγκυρας να τον παρενοχλήσει κατά την πτήση του με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι.

Σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος (δείτε εδώ και εδώ) επιχειρεί να δείξει σοκαρισμένος από την φράση του Έλληνα υπουργού και κυβερνητικού εταίρου με την οποία έδειξε ότι η Άγκυρα πλέον θα λαμβάνει τέτοιες απαντήσεις όταν κάνει τέτοιου είδους προκλήσεις.

2018

2019

Λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο στα Ίμια την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο προς τιμήν των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους την 31η Ιανουαρίου του 1996.

Ειδικότερα, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πάνο Καμμένο όταν έφτασε πάνω από τα Ίμια, κινήθηκε χαμηλά για να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου. Την ίδια ώρα, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πετούσαν πολύ κοντά, αλλά εντός τουρκικού FIR.

Με εντολή της Πολεμικής Αεροπορίας δύο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από τη Σούδα και κινήθηκαν στο ελληνικό FIR, πολύ κοντά στα τουρκικά μαχητικά.

Ωστόσο τα τουρκικά μαχητικά δεν παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αρκέστηκαν μόνο στο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, κι έτσι δε σημειώθηκε κάποιου είδους επεισόδιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.