Ακραία πρόκληση της Σιλιάνοφσκα – Η ανάρτηση για «Μακεδονία του Αιγαίου»

Ακάθεκτη συνεχίζει τον δρόμο των προκλήσεων, αλλά και του αλυτρωτισμού, η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία στον επίσημο λογαριασμό της υπογράφει ως πρόεδρος της Μακεδονίας και όχι της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είναι η συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας.

Αλλά σήμερα ξεπέρασε την συνήθη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, βαδίζοντας στο μονοπάτι του αλυτρωτισμού, αφού σε ανάρτησή της έκανε λόγο για την «Μακεδονία του Αιγαίου» και τους «Μακεδόνες του Αιγαίου». Έκανε την ανάρτηση έπειτα από συνάντηση που είχε στα Σκόπια με εκπροσώπους οργάνωσης  που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Η Σιλιάνοφσκα σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της χώρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Προσφυγόπουλων από την Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

Τόνισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπώνται ούτε να σχετικοποιηθούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που το προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος «Μακεδονία του Αιγαίου» αναφέρεται στην Μακεδονία της Ελλάδας, και χρησιμοποιείται από ακραίες εθνικιστικές ομάδες που θεωρούν ότι η Μακεδονία τελεί υπό ελληνική κατοχή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.