Λέρος : Ναυτική βάση δεν δώσαμε στη Γαλλία, αφήνουμε τούρκους να αγοράζουν γη & δημιουργούμε μόνιμες δομές μεταναστών…

Τρόπους να παρακάμψουν την νομοθεσία και να αποκτήσουν ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές της Λέρου, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν βρει τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

λερος

Σύμφωνα με την νομοθεσία περί δικαιοπραξιών, για λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος, απαγορεύεται η απόκτηση γης από υπηκόους τρίτων χωρών εκτός ΕΕ στην ελληνική παραμεθόριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν καταφέρει από το 2013 μέχρι και το 2017 να κάνουν επτά αγορές ακινήτων μέσω ενός διευρυμένου δικτύου φυσικών προσώπων και υπεράκτιων εταιρειών. 

τουρκοι1

Η τελευταία αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα το 2018 μέσω ενός Τούρκου ακαδημαϊκού, ο οποίος κατέχει διαβατήριο κράτους-μέλους της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο ακαδημαϊκός αγόρασε για λογαριασμό ενός εκ των τριών Τούρκων επιχειρηματιών έκταση περίπου 950 τ.μ. έναντι 130.000 ευρώ σε περιοχή κοντά στο ναύσταθμο και το παρατηρητήριο του Πολεμικού μας Ναυτικού στη Λέρο.

Screenshot 2021 03 29 Πάνος Παναγιωτόπουλος Να παραχωρηθεί στη Γαλλία η ναυτική βάση της Λέρου

Από την άλλη οι συζητήσεις και επαφές της χώρας μας με την Γαλλία για παραχώρηση ναυτικής βάσης στη Λέρο, που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή όπως σας ενημερώσαμε ΕΔΩ… ουδέποτε κατέληξαν σε συμφωνία… 

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά η κυβέρνηση προχωράει στη … δημιουργία μόνιμης δομής στην Λέρο σε περιοχή που γειτνιάζει με εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού

Ναυτική βάση δεν δώσαμε στη Γαλλία, αφήνουμε τούρκους να αγοράζουν γη & δημιουργούμε μόνιμες δομές μεταναστών στη Λέρο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.