Microsoft: Το ψηφιακό μπλακ άουτ επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές με Windows

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι επίσημα το πιο μεγάλο επεισόδιο που έχει συμβεί ποτέ στον κυβερνοχώρο.

Η μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων που σχετίζεται με μια ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, και ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές που χρησιμοποιούν Windows, ανέφερε σήμερα η Microsoft.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της, αυτός ο αριθμός είναι λιγότερος από το 1% όλων των μηχανημάτων με Windows στον κόσμο.

Η CrowdStrike βοήθησε στην ανάπτυξη μιας λύσης που θα βοηθήσει την Azure της Microsoft να επιταχύνει μια επιδιόρθωση του προβλήματος, σημείωσε η Microsoft, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεργάστηκε τόσο με την Amazon Web Services όσο και με την Google Cloud Platform για «πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις» στην αποκατάσταση των συστημάτων.

Το BBC σχολιάζει πώς το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δημιούργησε πολλά προβλήματα σε εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, είναι επίσημα το πιο μεγάλο επεισόδιο που έχει συμβεί ποτέ στον κυβερνοχώρο, επισκιάζοντας όλα τις προηγούμενες μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις από χάκερς και διακοπές λειτουργίας συστημάτων.

Το πιο κοντινό στο παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ που προκάλεσε η CrowdStrike με τη Microsoft, είναι η κυβερνοεπίθεση WannaCry, που πραγματοποιήθηκε το 2017, η οποία εκτιμάται ότι επηρέασε περίπου 300.000 υπολογιστές σε 150 χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.