Πύραυλοι cruise πέταξαν 50 μέτρα πάνω από το Κίεβο! – Καταστράφηκε το αρχηγείο της ουκρανικής Αεράμυνας

Μία νέα τακτική ακολούθησαν οι Ρώσοι κατά την διάρκεια της χθεσινής μεγάλης πυραυλικής επίθεσης κατά του Κιέβου όπως και άλλων πόλεων της Ουκρανίας, όπως αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της ουκρανικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Γιούρι Ιχνάτ.

Ο Ιχνάτ σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας έπρεπε να επιχειρήσουν να αναχαιτίσουν πυραύλους cruise που πετούσαν σε ύψος έως και 50 μέτρα πάνω από το έδαφος!

Τα ρωσικά πλήγματα θεωρούνται από τη Μόσχα απολύτως επιτυχημένα καθώς χτυπήθηκε το αρχηγείο της ουκρανικής Aεράμυνας στο Κίεβο.

Επειδή ήταν Δευτέρα πρωί θεωρείται βέβαιο πως εκείνη τη στιγμή υπήρχε συνάντηση πολλών υψηλόβαθμων Oυκρανών αξιωματικών.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις σε τόσο χαμηλά υψόμετρα με την βοήθεια drones, που τους καθοδηγούν στους στόχους, καθιστώντας δύσκολη την καταστροφή τους και αυξάνοντας τον κίνδυνο των συνεπειών από την κατάρριψή τους.

Σε μια συνοπτική ανάλυση της ολονύκτιας επίθεσης, ο Ιχνάτ είπε ότι οι Ρώσοι έπληξαν πόλεις της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας 44 πυραύλους διαφόρων τύπων.

Η αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει 33 από αυτούς.

Σε ό,τι αφορά την ισοπέδωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου παίδων του Κιέβου οι Ρώσοι απάντησαν ότι ο πύραυλος που το κατέστρεψε ήταν ουκρανικός και προέρχονταν από αντιαεροπορικό σύστημα.

Παραθέτουν ως προς απόδειξη σχετικό βίντεο που δείχνουν τον πύραυλο στην κάθοδο προς το νοσοκομείο και υποστηρίζουν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ρωσικό αλλά για αμερικανικό πύραυλο.

Συγκεκριμένα ο πύραυλος μοιάζει να είναι αμερικανικός Patriot και όχι ρωσικός Kh.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.