Δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι Ουκρανία και Μολδαβία πληρούν τους όρους ένταξης στην ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ξεκινά σήμερα επισήμως τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και την Μολδαβία που θα οδηγήσουν κάποτε στην ένταξη των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ως πλήρων μελών στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Ρωσία προσπάθησε με κάθε μέσον να παρεμποδίσει την διαδικασία, που αναμένεται να είναι μακρά και επίπονη.

«Συγχαρητήρια στην Μολδαβία και την Ουκρανία», δήλωσε στο Χ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά γεμάτος ευκαιρίες».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την περασμένη εβδομάδα την σχετική ανακοίνωση μιλώντας για την εδραίωση του «ευρωπαϊκού ονείρου».

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού χαιρέτισε σήμερα την έναρξη των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. «Είμαστε ισχυρότεροι μαζί», έγραψε στο Χ.

Οι 27 θα κηρύξουν επισήμως την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στις 15.30 ώρα Λουξεμβούργου και αμέσως μετά με την Μολδαβία κατά την διάρκεια Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.