Μυστηριώδης πτήση μεταγωγικού Boeing C-17 του ΝΑΤΟ από το Βουκουρέστι στην Κεντρική Αφρική – Οι πρώτες λεπτομέρειες

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing C-17 Globemaster, νηολογημένο στην Ουγγαρία, που ανήκει στην πτέρυγα στρατηγικής αερομεταφοράς SAC Heavy Airlift Wing πέταξε από το αεροδρόμιο Otopeni προς την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με απευθείας πτήση την Τετάρτη σε απόσταση 4.500 χιλιομέτρων, η οποία πήρε σχεδόν 7 ώρες.

Σύμφωνα με το Boarding Pass, ένα δημοσίευμα που ειδικεύεται στις αεροπορικές ειδήσεις, «Boeing C-17 Globemaster από τον στόλο SAC Heavy Airlift Wing, ένα πρόγραμμα του οποίου είναι μέρος και η Ρουμανία, πραγματοποίησε μια παράτυπη πτήση από το Βουκουρέστι στο Bangui την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Η πτήση είχε διάρκεια 6 ώρες και 55 λεπτά και εκτελούνταν ασταμάτητα, αλλά ο λόγος της λειτουργίας της είναι άγνωστος».

%CE%A0%CE%A4%CE%89%CE%A3%CE%97456%CE%93%CE%A9%CE%97%CE%9EGFHJ

Η πτήση του μεταγωγικού νατοϊκού αεροσκάφους από το Βουκουρέστι στο Bangui

Το Boeing C-17 Globemaster III είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών από τη δεκαετία του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον McDonnell Douglas.

Η Ρουμανία είναι μέρος της πτέρυγας βαριάς αερομεταφοράς SAC

Ένα τέτοιο αεροπλάνο κοστίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, έχει ταχύτητα 950 χλμ./ώρα και μπορεί να πετάξει ασταμάτητα 4.480 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις κλασικές του προδιαγραφές.

Το Strategic Airlift Wing (Heavy Airlift Wing/HAW) είναι ένας διεθνής στρατιωτικός στρατηγικός οργανισμός αερομεταφοράς που εδρεύει στην αεροπορική βάση Pápa⁠ στην Ουγγαρία.

Ο όμιλος ενεργοποιήθηκε επίσημα στις 27 Ιουλίου 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος Strategic Airlift Capability (SAC), το οποίο απέκτησε και εκμεταλλεύεται τρία αεροσκάφη C-17 Globemaster III νηολογημένα στην Ουγγαρία.

Το HAW αποτελείται από  πλήρωμα 155 ατόμων από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAC: Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.