Αποφασισμένοι οι Τούρκοι να καταστρέψουν την Αγία Σοφία: Έβαλαν… παρκέ στα πέτρινα σκαλοπάτια!

Από την αποφράδα εκείνη ημέρα που η Αγία Σοφία, με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, μετατράπηκε σε τζαμί (χωρίς να ανοίγει ρουθούνι από τη διεθνή κοινότητα), η Τουρκία έχει αποφασίσει να καταστρέψει το μνημείο της UNESCO και του Χριστιανισμού.

Οι βεβηλώσεις και οι καταστροφές έρχονται η μια μετά την άλλη, ενώ τώρα έφτασαν στο σημείο να καλύψουν με… παρκέ τα ιστορικά πέτρινα σκαλοπάτια της!

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Cumhuriyet, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες και δικαιολογώντας το νέο αυτό αίσχος για λόγους… προστασίας από φθορές.

Ο ιστορικός τέχνης Oğuzhan Karadirek, ανέφερε πως η απόφαση για τοποθέτηση παρκέ πάρθηκε επειδή η Αγία Σοφία προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ενώ δήλωσε πως κάτω από το παρκέ έχει τοποθετηθεί μαλακό υλικό για να μην πάθουν ζημιά τα πέτρινα σκαλοπάτια!

Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για εισιτήριο εισόδου στην Αγία Σοφία μόνο για τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.