Euro 2024: Το «αντίο» ενός γερμανικού, ποδοσφαιρικού «μύθου»

Σίγουρα δεν θα ήθελε να είναι έτσι… Ήταν πολύ «σκληρός» και για τον ίδιο τον Τόνι Κρόος και για όλη τη Γερμανία ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός απ’ την Ισπανία στα προημιτελικά του Euro 2024, με το γκολ του Μερίνο στο 119’, όμως η πορεία του και η καριέρα του στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο λαμπερή που τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει ακόμα και το «αντίο» του.

Ο 34χρονος Γερμανός «μύθος» εμφανίστηκε για τελευταία φορά με ποδοσφαιρικά παπούτσια σε επίσημο ματς, έχοντας αποφασίσει να αποσυρθεί απ’ το ποδόσφαιρο μετά απ’ τους αγώνες της Γερμανίας στο EURO 2024 και μετά το τέλος του προημιτελικού με την Ισπανία, αποθεώθηκε τόσο απ’ το γερμανικό, όσο κι απ’ το ισπανικό κοινό, σ’ αυτόν τον τελευταίο… χορό του.

«Τώρα αυτή τη στιγμή ο αποκλεισμός μας τα καλύπτει όλα. Θέλαμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο κι αυτό το όνειρο έχει πλέον χαθεί. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι κάναμε ένα καλό τουρνουά, αλλά το να είμαστε τόσο κοντά στο να φτάσουμε στον επόμενο γύρο και να μην τα καταφέρνουμε είναι δύσκολο» τόνισε ο Κρόος λίγο μετά το ματς και πρόσθεσε:

«Μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι γιατί βελτιωθήκαμε σαν ομάδα. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα τη Γερμανία ως ποδοσφαιρικό έθνος να έχει ξανά ελπίδα. Στο μέλλον είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει, αλλά σήμερα είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε να παραμείνουμε σε αυτή τη διοργάνωση λίγο περισσότερο…».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.