Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά συνάντησή τους εντός των τελευταίων μηνών, με αντικείμενο την επισκόπηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης και επιβεβαιώνοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί.

Η συνάντηση ήταν σύντομη, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και των διπλωματικών συμβούλων των δύο ηγετών Άννας- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Οι δύο πλευρές μεταδίδουν έμπρακτα τη διάθεση διατήρησης του ήρεμου κλίματος, με τους δύο ηγέτες να συζητούν με συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνέχεια του διαλόγου τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας σε εκδήλωση αμερικανικού think tank ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα θετικά βήματα, μιλώντας μεν για «ύφεση» επισημαίνοντας δε ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Είναι μια κανονικότητα που θέλουν να δώσουν οι δύο ηγέτες στη συνάντησή τους, όταν βρίσκονται και οι δύο σε μεγάλα διεθνή φόρα, όπως είναι το ΝΑΤΟ ή η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε ανακοινώσεις.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε περισσότερο μια ανασκόπηση της πορείας της προσέγγισης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.