Χαμάς: Απελευθερώσαμε δύο ομήρους για «ανθρωπιστικούς λόγους»

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ  21:37)Εκπρόσωπος της Χαμάς ισχυρίζεται ότι η οργάνωση απελευθέρωσε δύο ομήρους από το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας (23/10), οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων για «ανθρωπιστικούς λόγους» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Διαπραγματεύσεις για απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς

Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές από τη Γάζα που επικαλείται το ειδησεογραφικό κανάλι Ι24, η οριστικοποίηση μίας πιθανής συμφωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με το Κατάρ να παίζει διαμεσολαβιτικό ρόλο.

Ο Ερυθρός Σταυρός φέρεται να βρίσκεται καθ’οδόν για να υποδεχθεί μία ομάδα περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η μεταφορά τους θα γίνει στην περιοχή Khan Yunis στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Εάν δεν προκύεψουν νέα εμπόδια, μεταδίδει το i24, αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ώρες.

Στο πλαίσιο των συνεννοήσεων και προκειμένου να επιτραπεί στο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού να φτάσει με ασφάλεια στην περιοχή, οι πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα τις τελευταίες ώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.